06.04.2012 19:17 příspěvků:9 | Zdravím. Sem tu nový Můj notes se škaredě přehřívá i při hraní na něj minimálně náročných her. Stačí třeba jen puštěná hudba a do toho nějaká flash hra a je za chvíli konec. Chápu, že flash je náročnej, ale nehraju to hodiny, aby to nezvládalo. Stačí opravdu pár minut. Někdy stačí jen ta hudba a nějaká lehčí práce a za chvíli je to amen. Příklad je hra Call of Duty 2. Při instalaci cca 2 roky zpět mi to jelo v pohodě a najednou to prostě nedává ani za mák na ořezaný detaily. Většinou to je nějak spojený se zvukem, takže mám podezření na nějakej vadnej čip na zvukové kartě. Používám 2 operační systémy (Mac OSX a Win 7 Ultimate)a dělá to na obou, takže systémovou chybu bych tím vyloučil. Je tu někdo, kdo by byl schopnej a ochotnej mi poradit případně mě odkázat na nějaký fórum, kde by se mě ujali? Nějak nejsem moc schopnej tohleto dohledat. Počítač je Macbook Pro designovej rok myslím 2006. Prosím ty, kteří se do mě budou snažit navážet za moje rozhodnutí koupit si MAC, aby si to nechali pro sebe, díky Jo a všem co si to přečtou přeju hezký Velikonoce...pořádně ty Vaše báby vymrskejte! |
---|---|
06.04.2012 19:54 příspěvků:134 | Zkusit rozebrat a vyčistit to co půjde. Hlavně kolem aktivního a pasivního chlazení. Case Zalman Z9 Plus / MB Gigabyte P67A-UD3P-B3 / CPU Intel i5 2500K / Chladič GELID Solution Tranquillo / GPU Sapphire HD 6870 1G / RAM A-DATA 8GB 1333 MHz / Zdroj Fortron AURUM 700W / HDD WD 500GB / Mechanika Plextor |
---|---|
06.04.2012 20:15 příspěvků:9 | zdarec, dík za reakci. Teď sem to měl rozebraný a nikde nic nebylo vidět. žádnej rapidní nános prachu a nic. Tenhle macbook nemá žebrování pod větrákem, ale jen hliníkový tělo. |
---|---|
06.04.2012 22:49 příspěvků:134 | Tak potom už jen sundat chlazení a přepastovat. Někdo říká že je to blbost, někdo zas že je to raz za čas potřeba. Mě NB nikdy nevydržel déle jak rok, takže nemůžu potvrdit. Case Zalman Z9 Plus / MB Gigabyte P67A-UD3P-B3 / CPU Intel i5 2500K / Chladič GELID Solution Tranquillo / GPU Sapphire HD 6870 1G / RAM A-DATA 8GB 1333 MHz / Zdroj Fortron AURUM 700W / HDD WD 500GB / Mechanika Plextor |
---|---|
07.04.2012 03:07 příspěvků:1 279 | Pokud ho máte takhle dlouho, vyměnil bych teplovodnou pastu na procesoru a grafice a i když píšete, že tam moc prachu není, tak bych to profoukl stlačeným vzduchem, to zahřívání se musí dělat špatné chlazení! (s tou pastou, jde o to, že se časem, kor při větších teplotách "vypálí" a ztrácí tak své účinky) http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
07.04.2012 05:52 příspěvků:9 | Díky pánové za rady Trochu mě to uklidnilo, že to nejspíš není vadná elektronika. |
---|---|
07.04.2012 15:10 příspěvků:1 279 | No ale rozhodně s tím něco dělejte! http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
09.04.2012 17:38 příspěvků:9 | Tak sem to rozebral a nestačil se divit. Když sem to měl rozdělaný jen napovrchu a nerozebral ventilátory, tak to nevypadalo moc zle, ale bylo tam toho kopa. Sem to protáhl pořádným kompresorem, vyndal i tvrdý částečky prachu a počítač chladí jako kdysi. Nedělá mu problém ani delší zátěž, při které dříve kolaboval i po půlhodině. Problem solved. |
---|---|
09.04.2012 19:01 příspěvků:1 279 | Super, tak gratuluju http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|