Úvod > Fórum > Hardware > Potřebuji pomoc s RAM pamětí!!!

Potřebuji pomoc s RAM pamětí!!!

22.06.2014 08:45

Dobrý den.

Všechno začalo, když jsem chtěl rozšířit paměť svého starého počítače z 1GB na 4GB. Desku mám ASUSTek M2N a procesor AMD Athlon 64 X2 4000+. Když jsem ale dal všechny paměti RAM do modulů, počítač se vůbec nezapnul, běžel prostě jen na sucho. Tak jsem tam ty RAM tak dlouho skládal, až jsem zjistil, že počítač se rozběhne teprve tehdy, když dám moduly pouze do 1. a 3. slotu. Když následně přidám další RAM do 2. a 4. slotu, opět nefunguje. Původně byl modul v 1. slotu. Takže místo 4GB mám pouze 2GB v 1. a 3. slotu, jinak když je v těch slotech pomíchám, tak to taky funguje. Deska je určená až do 8GB RAM, tak nevím kde je problém, možná vadná deska, moduly spolu nepracují nebo něco jiného... Poradíte prosím někdo nějaké řešení? Odpovědi typu ''ten starej křáp radši zahoď'' si prosím nechte, jsem student a nový si bohužel nemohu dovolit. Předem děkuji za nápady a odpovědi. :-)

22.06.2014 09:02

Zkus nejnovejsi bios. Stahnes ho na strankach vyrobce desky.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
22.06.2014 09:05

Nejnovější BIOS jsem stáhnul už dávno, i ovladače na Chipset a na procesor atd. jsou aktuální.

22.06.2014 09:55

Kdyz das stare pameti do 2. a 4. Slotu, pc funguje?

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
22.06.2014 12:32

Ona tam původně byla jen jedna v 1. slotu, takže nevím (1GB v 1. slotu) a i ta, když se dá do 2. nebo do 4. tak PC nefunguje. Ve 3. ano

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace