23.03.2012 18:49 příspěvků:3 | Dobrý den, nedávno jsem našel v práci USB flashdisk s kapacitou 32 GB. Konkrétně je to Corsair flash voyager GTR (32 G). Jsem si jistý, že ji někdo postrádá, ovšem nikdo se k ní nehlásí. Když ji připojím, napíše to že zařížení je připojeno, připraveno k použití, software nainstalovaný ale přesto se k ní nedá dostat. Když na tento vyměnitelný disk kliknu, vyskakuje že tam žádnýá není. Při nálezu bylo patrný, že ji někdo ztratil omyelm (přetržený řetízek) a ne že by ji někdo vyhodil protože by nefungovala. Chci se tedy zeptat, jak bych měl dále postupovat a nebo co s ní provést, aby se mi ji podařilo zprovoznit nebo se do ní dostat. Děkuju mockrát za všechny Vaše reakce. |
---|---|
23.03.2012 22:27 příspěvků:5 728 | prispevky smazany-naprosto mimo tema. USB3 je kompatibilni s USB2 a konektor je stejny, ale ma o 4 vodice vic(takze kdyz je pripojen pres usb2 tak jsou pouzity jen 4 vodice z osmi). Je dost mozny, ze je tam jen poskozeny MBR (napsal jsi o tom malo). jestli chces data obnovit(kdyby jsi se chtel treba dopatrat majiteli...), tak v tom pripade zkus http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/obnova_dat/recuva/ Jinak pri kliknuti pravym tlacitkem muzes flasku zformatovat. Pripadne pustit spravu PC a mrknout se ve sprave disku, jestli tam je videt(ve win xp je to ovladaci panel/nastroje pro spravu a tam pustit sprava pocitace, win 7 momentalne nemam pusteny, tak tam ti to presne nereknu, z hlavy si to nepamatuju). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
24.03.2012 05:21 příspěvků:3 | V commanderu i v tomto počítači jde vidět že je připojený, je tam kolonka vyměnitelný disk, i vyskočí bublinka že byl nalezen nový hardware a že je připravený k použití, ale když ho chci rozkliknout, tak to nereaguje. Naformátování taky nejde, protože to napíše vložte diskovou jednotku, ale načtená je. - flashka taky světélkuje, takže nějakej kontakt tam snad je Ve správě počítacě je taky nalezený, ale není tam žádné další info. |
---|---|
24.03.2012 05:44 příspěvků:124 | Zkoušel jste tu flašku dát do jiného portu ? |
---|---|
24.03.2012 05:46 příspěvků:3 | Zkoušel jsem jiný port, celkem jsem ji zkoušel na 3 počítačích. |
---|---|
24.03.2012 07:21 příspěvků:5 728 | zkus v tom spravci vytvorit oddil. jestli nepujde, tak je pravdepodobne mrtvej ten flashdisk Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|