28.07.2012 13:01 příspěvků:11 | Dobrý den, včera mi z ničeho nic pravděpodobně odešel 80GB SSD se systémem a měl bych k opravě pár dotazů. Probíhalo to tak, že se po spuštění počítač dostal do fáze spouštění Windowsů, ale po "Vítejte" následovala jenom černá obrazovka. Nouzový režim vypadá stejně, jenom s tím rozdílem, že jsou v rozích nápisy "nouzový režim"... Rozhodl jsem se tedy, že skusím opravu/reinstal Windows. Po vložení DVD jsem nejprve zkusil opravit potíže se spuštěním Win, to nepomohlo, tak jsem chtěl zkusil reinstal. Když jsem se však dostal do fáze, kdy vybíráte disk, na který se systém nainstaluje, nabídlo mi to pouze můj 1TB HHD... Z toho usuzuji, že je SSD v háji. Rozdhodně se mi nechce instalovat systém na stejný disk, jako mám všechny data. Stejně tak se mi ale nechce měsíc čekat až mi SSD vyreklamují. Chtěl bych se tedy zepta, co všechno obnáší přesun systému na jiný disk (když bych to teď hodil na ten Caviar a potom zpět na SSD) o jaká data při instalacích přijdu apod. Taky by mě zajímalo, jestli po vložení nového SSD disku a spuštění instalace Windows to samo okamžitě najde nový disk a bude možno na něj systém nainstalovat. Díky za všechny rady |
---|---|
28.07.2012 14:42 příspěvků:1 279 | Takže podle toho co píšete Vám buď odešel ten SSD disk, nebo se změnilo nastavení biosu (zažil jsem, že se to stalo samovolně) Takže bych začal tam, nebo u kontaktů v kabelech atd. Co se týče přenositelnosti OS, jde to udělat pomocí bitové kopie systému, nebo např. pomocí norton ghoast atd. Pokud si domů přinesete nový SSD, OS by na něj měl jít rovnou nainstalovat (za předpokladu, že je tedy v pořádku nastavení biosu) http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|