Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Pomoc při přeinstalaci

Pomoc při přeinstalaci

18.08.2012 12:30

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jelikož si nevím rady...

V notebooku jsem měl nelegálně nainstalovaný op. systém Windows 7. Měl jsem doma ještě nepoužité cd s op. systémem Windows XP Proffesional a rozhodl jsem se, že si počítač sám přeinstaluji. Vybral jsem <i>"Obnovit počítač nebo přeinstalovat systém windows"</i>, poté v rozšířených metodách obnovení jsem klepl na <i>"přeinstalovat systém windows(pomocí cd)"</i>, nejsem si uplně jistý jestli to bylo takto napsané, ale podobně. Poté jsem počítač restartoval.

Po chvíli mi naběhla zpráva že musím vložit cd s instalačním systémem, tak jsem tam dal cd s XPčkama, ale napsalo se mi, že systém nerozeznal cd s op. systémem. Když tedy kliknu na storno, tak se mi po chvíli ukáže "modrá obrazovka" s pokynem abych restartoval počítač.

A tady to končí. Kdykoliv se pokusim počítač zapnout, tak se mi ukáže prvně ta tabulka s rozeznáním cd, a když zvolím storno tak "modrá obrazovka".

Nevím si rady a moc se v tomhle nevyznám, tak vás prosím o pomoc.

Děkuji moc.

19.08.2012 02:02

Dobrý den, o jaký notebook se jedná? Po zapnutí ntb se musíte dostat do bootovací nabíkdy a vybrat bootování z CD, intalci pak spustíte stiskem libivolné klávesy.... (tak klávesa může být u každého výrobce jiná - často to je F11, F12 a nebo esc u HP - v biosu musí být zapnutá příslušná funkce, jinak tato možnost není k dispozici)

Pokud nevíte o čem mluvím, zkuste to udělat s pomocí nějakého zkušenějšího kamaráda.

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace