Úvod > Fórum > Hardware > POMOC! - každá rada zlatá...

POMOC! - každá rada zlatá...

08.10.2013 11:05

Dobrý den,

ještě něž řeknu jaké mám problémy dám jsem konfiguraci svého PC.

deska: ASRock n68-s3(geforce 7025)
cpu : AMD phenom II x6
gpu : Sapphire HD radeon 6770 1GB DDR5
RAM : 2x 4GB ddr5

HDD : starší 200GB (cca 5 let,možná dýl)

zdroj: 450W
mechanika: klasická LG DVD vypalovačka
Tak a teď ty problémy.

1) Začalo to tak, že jsem pc bežně používal a když jsem si spustil třeba nějakou hru, tak při načítání zamrzl celý pc a nešlo to nikdy jinak, než natvrdo vypnout 5s držet vypínač. Při hraní to bylo v pořádku nic se nesekalo,vše bylo rychlé a tak dále, ale když jsem třeba najel do menu té hry, nebo se načitala další mise,tak pc zamrzl. Dám konkrétní příklady.

Eurotruck Simulator 2 na ultra - hra běžela krásně,ale jak jsem dojel zakázku a vyběhlo mi tam hodnotící menu, hra zamrzla.Bylo jedno,jestli byla cesta dlouhá na 3 hodiny, nebo na půl hodiny,ale vždy při načítaní zamrzla.

Battlefield 3 - na vysoké - hra také opět chodila bez sekání, vše pc stíhal,grafika parádní,vše bez problémů, ale jak se začala načítat další mise, nebo jsem zemřel a načítala se mise znovu, vždy zamzrl a opět se celý koloběh opakoval.

2)Když tohle pominulo samo od sebe(nikoli po nějaké delší odmlce), tak jsem třeba hrál, nebo projíždel internet a pc se samo vypnulo. Z vteřiny na vteřinu proste šlus a musel jsem ho znovu zapnout. Opět to ty intervaly byly různé, někdy po půl hodině, někdy po dvou, někdy po deseti minutách.

3) souvisí celkově s oběmy problémy. Vždy, když se pc vyplo,nebo jsem ho musel vypnout, tak následovalo toto:

pokaždé když jsem chtěl znovu zapnout PC se větráky rozezněly,ale systém nechtěl naběhnout, nekdy se rozjely míň,někdy víc,ale systém naběhl třeba až za pět minut,když jsem pc nechal vypnutý a pak ho za těch pět minut zapnul.

4) a teď se objevil i další problém, že když už začne systém nabíhat, tak se při té animaci spouštění systému windows,jak se tam srážejí ty čtyři různé barvy a vznikne z toho ta vlaječka windows, tak se to uprostřed té animace sekne a zamrzne a opět musím vypnout a zapnout a doufat,že všechno se rozeběhne tak jak se má.

Zkontroloval jsem všechno zapojení, všechno napájení a vše je zapojeno tak jak má. Zdroj je celkem silný 450w, takže v tom by problém být neměl. Teploty jsem hlídal jak přes BIOS, tak i přes sw aplikaci v systému, teploty CPU byly v pořádku, cca okolo 55°C...teplota Gpu bez zatížení okolo 75°C při hraní tak okolo 83°C, nešlo to do žádných extrémních hodnot. HDD se taky poměrně hřeje, nejspíš kvůli tomu, že je trošku starší.

Poraďte co s tím prosím, protože já už mám hlavu zastíněnou jenom tím, že to vyhodim z okna.

Děkuju.

08.10.2013 12:43
ověřen

Zdravím,

Problémů zde může být víc. Já bych tipoval špatnou desku, nebo že ti odešel zdroj. Kdyby to byl disk, bylo by to také možné, i když podle mne méně pravděpodobné, ale když píšeš že je starší... Jestli máš nějákého kamaráda/známého/ nebo dokonce najdeš něco doma.. Zkus prohodit ten disk, nebo zdroj a pak to otestuj ;)

CPU: Intel Core i5 3330 RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 MB: Gigabyte B75M-D3H, s.1155, DDR3, mATX GK: AMD r7 260x 2gb, Zdroj: Fortron FSP500-60GLN Disky: Hitachi 160GB + Seagate 500gb OS: Windows 7 Ultimate 64bit, Windows 10 Pro 64bit
08.10.2013 17:23
ověřen

Asi pevným diskem ?.

Apple :33
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace