Dotaz vyřešen reakcí: 11.08.2015 17:40
11.08.2015 13:13 příspěvků:51 | Zdravím, nedávno jsem měnil svůj dvoujádrový procesor Intel Celeron G530 za Intel Core I5-2400 @3.10Ghz. Když se mi načítá Windows je to o hodně pomalejší než s předchozím procesorem. Když se načítá plocha, jako první se mi načte Advance System Care - monitor výkonu a zaráží mě, že vytíženost procesoru se pohybuje od 3% do 15%. Když zapnu nějakou hru, zatížení CPU se zvedne na těch 80% a hra běží plynule. Moje aktuální parametry: Nevíte, co může způsobovat toto náhlé zpomalení ? Psal jsem i na jiné fórum, ale tam je nezajímal můj problém, pouze se naváželi do Advance System Care, tak doufám, že tady budu mít větší štěstí. Díky za nějakou odpověď. Steam: TheAzerCZ --- Twitter: @JakubSlampa |
---|---|
11.08.2015 15:20 příspěvků:2 090 | Nebude se Ti to líbit, ale především zlikviduj ten ASC a pokud tam máš, tak i další podobné "roští", které v PC dělá jen problémy, a pak to zkus znova a sděl nám, zda se něco změnilo. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
11.08.2015 15:24 příspěvků:4 972 | S tou likvidací ASC a tomu podobnému souhlasím, jenom to škodí! Na sledování používej Správce úloh CTRL+ALT+DEL Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
11.08.2015 16:40 příspěvků:51 | Jaký problém tam ASC může dělat ? Kdyby přece tam nějak vadil, tak by procesor byl maximálně vytížen, ne ? Steam: TheAzerCZ --- Twitter: @JakubSlampa |
---|---|
11.08.2015 16:42 příspěvků:4 972 | ASC stejně jako vše od IO bit je šmejd, který ti dříve nebo později poškodí systém. S CPU to až tak mnoho společného nemá, ale není důvod tohle používat, když na to máš systémové nástroje. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
11.08.2015 16:56 příspěvků:1 873 | Už v úvodu jsi si odpověděl sám, ten program se spouští jako první, a co všechno jsi s ním dalšího nainstaloval, co všechno tím pádem ještě jede po spuštění, ve službách atd... To vše zpomaluje. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
11.08.2015 17:40 příspěvků:1 280 | K likvidaci ASC se přidávám. Jak moc kvalitní produkty od i0bitu, když to v podstatě ukradli. Tak či onak škodí a pc zpomaluje. Co je ti platné, že vymaže náhledy a jiný balast, když si je počítač při dalším spouštění musí znovu vytvářet. A za mě bych se přikláněl k reinstalaci systému. Domnívám se, že při tak závažné změně HW jako je procesor je to na místě CPU: Intel Core i5 3330 RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 MB: Gigabyte B75M-D3H, s.1155, DDR3, mATX GK: AMD r7 260x 2gb, Zdroj: Fortron FSP500-60GLN Disky: Hitachi 160GB + Seagate 500gb OS: Windows 7 Ultimate 64bit, Windows 10 Pro 64bit |
---|---|