Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > polofunkčny NB acer aspire 5551g

polofunkčny NB acer aspire 5551g

30.12.2013 16:15

Zdravicko, dostal sa mi do ruk nefunkcny (resp. polofunkcny) NB Acer aspire 5551g s CPU Phenom II Triple-Core N830, Radeon HD 5650.

Pri zapnuti nenabehne displej (cierna obrazovka), rozsvieti sa len kontrolka napajania, DVD mechaniky a nacas sa rozbehne ventilator chladenia. Tiez sa nerozbehne ani s externymi monitorom (cez HDMI, VGA)

Vacsinou pomoze ked ho takto po pol hodine neham spusteny s ciernou obrazovkou , vypnem a znova zapnem ,nastartuje sa normalne. Problem potom uz nie je ani so stabilitou a vsetko pracuje tak ako ma (skusal som aj rozne zatazove testy RAM, CPU, GK), po restarte naskoci a ide aj nudzovy rezim. NA nb som aktualizoval najnovsi bios ale to tiez nepomolo. Podla toho ,co som sa docital na nete bude zrejme opat problem s grafickym subsystemom resp. niektore z mostikou na doske budu mat zle spoje, no nenasiel som konkretnu pricinu podla roz. for!

Nb som som tak rozozbral a nanovo prepastoval /precistil/ vsetky chladene casti. Skusal som spustit MB bez pripojenych periferii a postupne skusat pritlakom cipy GK, SB, NB, ktore by mohli mat ev. poskodene BGA spoje. Zial doska sa takto nerozbehla. Pokusy o refflow zatial nechcem robit, kedze nemam istoru konkretne ktory cip to sposobuje a riskujem, ze by doska uplne odisla.

Takze ak by tu nahodou mal niekto skusenosti ako to s tymto NB vyriesil, nech sa ozve , vopred diki.

30.12.2013 17:46

to neuvidis. Obvykle se udela studenak, vyvody jsou pod chipem ;) videl bych to opravdu na studenak na chipu, nebo treba se mrkni, jestli neni spatny jen nejaky kondenzator.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace