19.07.2015 14:23 příspěvků:12 | Dobrý den. Přeinstaloval jsem Win 7 ( formát disku a nová instalace ) To bylo ještě vše v pořádku, akorát mi nešel net, psalo to že to nemá žádnej sí+ťovej adaptér. Tak sem vzal CD od základní desky a nahral sem tomu ovladače co na CD byly. Od tý doby mi nejede myš ani klávesnice. A když připojím USB flash disk tak se taky nic neděje. Při startu PC se dostanu do biosu a tam klávesnice i myš funguje. Přestane to s načtením Windowsů. V BIOSU mám USB layout nebo jak to tam je Enabled, takže tam by to být asi nemělo. Problém je že ted nemůžu PC ovládat, nic instalovat nebo mazat ... moderace: Opraven nadpis na : Po instalaci ovladačů ... |
---|---|
19.07.2015 14:52 příspěvků:1 873 | Zkusit odebrat řadiče USB a restartovat. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
19.07.2015 19:09 příspěvků:2 090 | A nainstaloval jsi jako první ovladač chipsetu? Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.07.2015 19:26 příspěvků:12 | To se dělá někde ve windowsech ne? Jak to mám udělat když mi nejde ani myš ani klávesnice? |
---|---|
19.07.2015 19:29 příspěvků:12 | Instaloval sem to z CD k základni desce, a tam bylo k nainstalování víc věcí a mohl sis vybrat co chceš, ale bylo tam doporučený nainstalovat všechno tak sem to zadal. Co se instalovalo jako první to nevím. Rozhodně až to všechno nainstalovalo tak to chtělo restart, a od té doby jak začnou startovat windows tak mi přestanou chodit USBčka |
---|---|
19.07.2015 19:39 příspěvků:2 090 | Už jsi založil druhé téma, ale co máš za HW jsme se ještě nedozvěděli. Přitom to je základní předpoklad k tomu, abychom Ti mohli poradit, popř. nějaké ovladače vyhledat. Tak sem s tím. moderace: Ale to předchozí téma je o něčem jiném. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.07.2015 20:26 příspěvků:2 090 | Cituji vzkaz: "Čau. První téma sem založil protože se mi vypínala klávesnice a myš při instalaci windows když sem to instaloval přes bootovaní. Jak jsem tam psal tak už jsem to vyřešil a tohle je podle mě jinej problém tak sem udělal druhý téma. Jinak HW pošlu zítra. Teď jsem v práci a z hlavy to přesně nevím. Akorát ta MB je Gigabyte model H87 HD3". Je mi vcelku jedno, kolik jsi založil témat, podstatné je, že pořád nevíme nic o Tvém PC. Pak se těžko pomáhá. Jinak bych řekl, že problém je na 99% jeden a ten samý - nejde USB myš a klávesnice. A tomu, jak jsi vysvětlil tu instalaci, už vůbec nerozumím - obojí je instalace z DVD, takže by měla proběhnout stejným způsobem a přitom potřebuješ myslím nejméně jednou myš. Tady http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4516#dl máš drivery pro Tvou desku. Jestli máš jiný systém než W7 32bit, změň to v políčku Choose OS. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.07.2015 20:52 příspěvků:12 | Tak zkusím ti to vysvětlit trochu podrobněji. Nejsem žádnej expert, ale jako prvně jsem zkoušel instalovat windows tak, že sem při zapnutí PC měl v mechanice DVD s Win 7 a při načítání, když jsem měl na monitoru ještě logo od základní desky mi to nabídnulo že když cokoliv zmáčknu tak se spustí bootování z DVD. Když sem teda něco zmáčkl tak si to načetlo nějaký windows files a pak mi hned naskočil výběr času a u toho se mi klávesnice i myš vypnuli a tím sem končil. Nainstalovat se mi to podařilo když sem měl načtený jestě starý windows a vložil sem to DVD do mechaniky a nechal spustil autorun. Tam mi to nabídlo instalaci Win 7 a přes tenhle způsob to šlo. Nevím jakej je v tom rozdíl, přoč to takhle šlo, ale nainstalovalo se to, všechno fungovalo, ale až sem do novejch Win 7 nainstaloval ovladač z CD k základovce tak mi ta myš s klávesnicí zase přestali fungovat. Teď akorát nevím jak si mám z tvého odkazu stahnou ovladače když mi nejde ani myš ani klávesnice. |
---|---|
20.07.2015 04:54 příspěvků:1 873 | Vím, že to nejde v tom jak jsi to nainstaloval. Měl jsem na mysli zkusit to skrze bootCD třeba hirensboot, nebo linux ubuntu, tam by to odebrat jít mělo, jestli se myš v tomto případě spustí. (a zase jako je níže uvedeno, stáhnout a vypálit daná bootCD na jiném pc) --- Asi bude nejlépe ještě jednou se mrknout na ten bios. Mrkni se do manuálu k desce stran bios, jak má být nastaveno USB. (legacy USB - zakázáno/povoleno,,USB controller ..) ------ Jinak ty ovladače budeš muset stáhnout jinde, ale nejspíš to bude taky k ničemu bez možnosti je instalovat, to bylo nejlíp z toho CD k desce. -- Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
20.07.2015 06:08 příspěvků:2 090 | Jen doplňující dotaz (i když zjištění možná bude obtížné): Jiná USB zařízení fungují? Třeba flešdisk, kamera apod. Směřuji k tomu, abychom zjistili, zda je chyba v řadiči USB nebo v ovladačích, ať už MB, nebo klávesnice a myši. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
20.07.2015 06:47 příspěvků:1 873 | Ad satam: Od tý doby mi nejede myš ani klávesnice. A když připojím USB flash disk tak se taky nic neděje. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
20.07.2015 06:51 příspěvků:2 090 | Když si to vyložím tak, že se doopravdy nic neděje, pak je závada v řadiči USB, a to nejspíš v chybějícím ovladači, který by měl být součástí ovladačů chipsetu. Vlož sem screen Správce zařízení. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
20.07.2015 09:15 příspěvků:12 | jak sem mam dat screen spravce zarizeni kdyz se k nemu neproklikam? |
---|---|
20.07.2015 09:19 příspěvků:4 972 | U starších desek byly ovladače USB na CD, společně s chipsetem /ten se instaluje jako první/ ad. Jindy jsou součástí chipsetu. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
20.07.2015 11:38 příspěvků:12 | Tak sem to nakonec rozjel tak že sem disk připojil na jinym PC a zformatoval, nainstaloval další Win 7 a když sem pak procházel na CD on základní desky co všechno se nainstalovalo když sem dal doporučenou instalaci tak mě zaujala utilitka USB blocker. Nevím na co to je ale podle to naázvu to asi blokuje USB. Nevím. Teď se bavím tím že si stahuju z netu ovladače. |
---|---|
20.07.2015 11:54 příspěvků:12 | Ještě bych se zeptal jestli nemá nekdo ponětí proč když dám cokoliv stahovat v prohlížečí tak po určité době se stahování samo zastaví a stojí. Ještě se mi nepodařilo stáhnout soubor vetší než pár mega. Třeba teď sem chtěl stáhnout ovladač pro grafiku, ten má 279 mega, stáhlo se 153 a tady se to zastavilo. Používám mozilu, zkusil sem taky Explorer. Chrome se mi jestě nepodařilo stáhnout. |
---|---|
20.07.2015 12:40 příspěvků:2 090 | Se skoro 100%ní pravděpodobností upirátěný OS. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
20.07.2015 14:38 příspěvků:12 | Nevím co tím myslíš. Zcela 100% mám koupený Win 7 s DVD. |
---|---|
21.07.2015 07:53 příspěvků:1 873 | Tak dle toho info k USB blockeru by měla myš, klávesnice fungovat Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|