06.02.2014 06:18 příspěvků:6 | Ahoj, z osobnich duvodu jsem prisel o svuj starickej PC a tak vybiram levnou nahradu, s tim, ze bych se treba posunul alespon o trochu dopredu puvodni PC + veskere info o novem planovanem - seznam CZC: http://www.czc.cz/7fkfs8g2sogpk9sj1prj4i2tj8/ seznam diky vsem, co projevi nazor, poradi nebo potvrdi muj vyber...jde mi o kompatibilitu, idealni kombinace na mrtve.platforme...vim, ze 99% z Vas by do toho uz neinvestovalo |
---|---|
06.02.2014 07:39 příspěvků:5 728 | stránka nenalezena ;) Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
06.02.2014 10:56 příspěvků:6 | naprava, diky! |
---|---|
06.02.2014 11:18 příspěvků:5 728 | 1)vyprdnul bych se na tak male SSD, to uz radej zadny. 2)vyprdnul bych se na tu desku a grafiku když koupíš http://www.czc.cz/amd-a8-6600k-black-edition/129409/produkt?q-category-id=fplcb3ucvuh5286r50bmolmh96&q-c-0-f_2025182=sFM2+socket a http://www.czc.cz/msi-fm2-a75ma-p33-amd-a75/124082/produkt?q-category-id=3d0poga0ssjqm8t1kk0ru7jnta tak získáš mnohem lepší grafiku a určitě mnohem lepší procesor ;) ten tvuj 40GB hdd bude pravděpodobně ide a tudíž ho do toho pc nestrčíš. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
06.02.2014 12:15 příspěvků:6 | SSD - myslel jsem jenom pro usnadneni prace s OS...drive jsem mel 80GB hdd a ani s tema par hrama a veskerym softem jsem se nedostal pres 50GB jeho kapacity...jde o to, jestli ma smysl to kupovat jenom kvuli rychlosti systemu jinak rad bych se drz Intelu CPU a GPU ati/amd dale nebudu vse kupovat nove...a nejde mi o to mit za malo penez hodne muziky, spis si jen prilepsit oproti puvodnimu PC takze...ssd nechat nebo s nim pryc? grafika muze zustat nebo v teto cenove kategorii se najde lepsi od zminovane znacky? nebranim se ani 512mb pokud bude efektivni vybrany chladic to uchladi pri pripadne taktovani? nebo radeji jiny? doporuceni CPU z C2D intel? E7xxx/E8xxx? utahne vybrany zdroj danou pripadnou sestavu? ma rezervu? |
---|---|
06.02.2014 14:38 příspěvků:5 728 | aha, takže ty chceš koupit procesor, který nemá ani 1/3 výkonu toho cpu od amd a grafiku která má sotva 1/3 výkonu. OK, dělej jak chceš, já se ti snažil jen poradít ;) Ohledně procesoru -, každý procesor, jak od amd (4jádro) tak od intelu (2 jádro) bude minimalně 3x výkonnější. Stručně, vymýšlíš upřímně totalní blbosti 1)e7xxx a e8xxx jsou cca 6 let staré procesory, nemá smysl toto kupovat 2)nemá smysl 32gb ssd, windows7 se tam nevleze 3)chladič to uchladí na závěr, šetříš na špatných místech, raděj ušetříš 500 (spíš míň, nepočítám cenu použitého procesoru) a budeš mít v pc šmejdskou grafiku a šmejdský procesor, než se zamyslet a dát tam raděj AMD, který ti udělá mnohem víc radosti, než to, co tam chceš strčit. i blbý NOVÝ celeron za 1000kč je minimálně 2x výkonnější. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
06.02.2014 17:34 příspěvků:6 | dostal jsi me k uvazovani a to je co rict 1) co treba AMD Trinity A4-5300 2) lze pripojit IDE HDD nejakym zpusobem na desku, ktera tuhle podporu nema? pripadne je nejaka kloudna a cenove dostupna deska FM2 s touhle moznosti? zatim jsem zadnou nenasel 3) chladic tim padem nejaky jiny |
---|---|
06.02.2014 19:00 příspěvků:5 728 | 1)a4-5300 bych nebral, je to slaby, srovnatelny zhruba s tim,co jsis chtel koupit. 2)ano je, ale stoji za to do toho vrazet penize? disky jsou celkem levne... ¨ 3)chladic bys mohl mit zatim ten, co se k tomu pribaluje 4)ze je ten zdroj smejd, tak se na tom nic nemeni, na druhou stranu, vytezovat ho nebudes, tak to bude ok. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
07.02.2014 04:49 příspěvků:6 | tak jeste jinak...rozhoduji se mezi kombinacema MB + CPU AMD A6-6400K Black Edition + MSI FM2-A75MA-P33 nebo Intel Pentium G2030 + GIGABYTE GA-B75M-D2V podle testu jsou si vykonove podobny i spotrebove...intel je o neco malo vykonejsi v praci s grafikou, ve hrach je lepsi zanedbatelne...jak se tedy rozhodnout? zdroj nechavam RAM evolveo zeppelin 4GB asi 1600MHz...pozdeji rozsireni tou samou na 8GB chladic SilentiumPC Spartan LT HE922 HDD bud koupim normal a nebo SSD, podle toho co najdu |
---|---|
07.02.2014 08:40 příspěvků:5 728 | ramky bych osobne evolveo nebral, jsou celkem dost zmetkovite a urcite bych popremyslel, jestli neinvestovat tu tisicovku navic do procesoru ;) g2030 je lepsi, ale ma o hodne horsi integrovanou grafiku. Zaroven pokud budes mit nejakou slabou grafiku, tak rozdily ve hrach budou minimalni. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
07.02.2014 08:49 příspěvků:6 | RAMky necham...meli jsme doma ty same akorat 1GB DDR ve dvou PC a nemohl jsem si je vynachvalit jinak bych teda volil to amd...investovat tu tisicovku navic je pro me dost znatelne a mozna bych potencial takoveho cpu ani nevyuzil jenom se zeptam pro jistotu...deska MSI i ten amd cpu jsou odemcene pro overclock, ze ano? |
---|---|
07.02.2014 09:20 příspěvků:5 728 | to je dvousečné ;) každopádně, jsou to nejhorší paměti, které se na našem trhu prodávají a to ti řekne i prodejce. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|