17.02.2016 06:59 příspěvků:1 | Ahoj,nedavno jsem si koupil novy počítač a kamarad mi ho složil,ale je tu jeden problem,při zapínaní nechce naběhnout system,jenom slyšim jak počíétač vrčí ale na obrazovce nic neni,pak se počítač vypne a zas uděla to samý,a takhle se dokola vypína a zapína aasi tak 5x dokud se konečně normalně nezapne. Zkoušel jsem davat o 100W silnější zdroj,ovšem taky nepomohlo,i RAMky jsem zkoušel měnit.opravdu nevim co s tim,byl by někdo tak hodny a poradil mi rposim |
---|---|
17.02.2016 07:43 příspěvků:4 972 | Osobně bych to celé rozebral a složil na stole, zda to bude zlobit stejně. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
17.02.2016 11:02 příspěvků:513 | Ahoj. Prípadne skúsiť odznova zapojiť ovládanie zapnutia/vypnutia alebo reset (total káble z predneho panelu) na dosku. Možno je len špatný kontakt a ešte odpojiť a znova zapojiť napájanie jak pre procesor, tak aj pre matičnú dosku. A nezabudnúť to zatlačiť z citom, až kým to nezapadne a necvakne ten kolík. i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
17.02.2016 11:07 příspěvků:4 972 | Také bych zkontroloval distanční sloupky pod deskou, mají-li tam být. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2016 11:09 příspěvků:513 | Presne, môže to byť aj nesprávnym uzemnením. Ešteže ťa máme . To je najväčší základ pri stavbe pc . i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
17.02.2016 11:16 příspěvků:4 972 | Ono nejde ani tak o uzemnění, jako o zkrat. Pokud se nějaký sloupek vynechá, pak se deska může prohýbat a spoji dotýkat bedny. Ten zkrat nemusí být trvalý, ale stačí že se roztočí větrák, bedna se zachvěje a je tam zkrat, což v tom lepším případě vyvolá třeba ten restart. V horším případě se zničí deska, nebo nějaká karta. Proto já v takových případech to raději složím na stole a pak je hned vidět kde je problém a také se to lépe hledá, než v bedně, kam je špatný přístup. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|