Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > PC nejde spustit

PC nejde spustit

23.05.2015 18:21

Zdravím, mám problém s počítačem. Někdy jde pustit a naběhne pouze úvodní obrazovka - načítání windows a pak bum a prostě se vypne. Když ho pak chci zapnout znovu, tak počítač nereaguje vůbec.. jako kdyby byl vypojen z elektřiny. Pak po pár minutách se to dá zase zapnout a naběhne načítání windows. Nevíte čím to může být? Windows XP

23.05.2015 18:27
ověřen

Podle informací které dáváš, lze říci pouze, že to máš rozbitý.

Jaká je sestava včetně zdroje - typ a výkon/W. Ten je podezřelý a tam bych začal.

Pak se ještě podívej, zda na desce nejsou nafouklé a vyteklé kondenzátory.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
23.05.2015 18:38

kondenzátory jsou ok
zasílám foto zdroje

23.05.2015 18:42
ověřen

Pravděpodobně to má za sebou, zda sestavu utáhne bez problémů a s nějakou rezervou netuším, nevím co tam máš za komponenty.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
23.05.2015 18:45

Jak jste přišel, že to má za sebou? Mohl bych to změřit. Intel dvoujádro, 4 GB RAM, Nvidia 8600 GT. Jinak tento počítač už mám tak pět let..

23.05.2015 19:43
ověřen

Zdroj by měl stačit, ale vzhledem ke značce a věku, zkus jiný, pokud máš možnost, tipoval bych to taky na něj...

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
24.05.2015 06:33

Zdroj k dispozici nemám, dnes ráno šel počítač opět zapnout, ale ani v nouzovém režimu nenaběhl..teď už opět nejde zapnout vůbec..

24.05.2015 07:29
ověřen

Tak ho zkusit proměřit.
Je možné, že skonal.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
24.05.2015 12:54
ověřen

Obávám se že pro amatéra který nemá doma dostatečné vybavení je proměření zdroje nemožné.

Jinak se zdroj chová když je bez zátěže, jinak se zátěží, která se během startu mění a relativně se ustálí až ta provozu.

24.05.2015 13:35
ověřen
pextr2142 | 23.05.2015 18:45

Jak jste přišel, že to má za sebou? Mohl bych to změřit. Intel dvoujádro, 4 GB RAM, Nvidia 8600 GT. Jinak tento počítač už mám tak pět let..

Píše , že by to změřit mohl ..
24.05.2015 13:40
ověřen

Pokud by to uměl, pak už by to udělal a nepsal že by mohl.

Bohužel stále je mezi běžnými uživateli takový názor, že když tam naměří 12V, nebo když se točí větráky, nebo svítí ledka, že zdroj funguje.

Není tomu tak.

To že mi při nedostatečném napájení ještě funguje klakson, nemusí nutně znamenat, že auto nastartuji.

24.05.2015 13:43
ověřen

Jelikož nenapsal, že to změřil, tak to asi ani ještě neměřil.. :-)

Navíc píše, že už to nejede vůbec, takže by věděl jak na tom zdroj je..

24.05.2015 13:52

Změřím to jen musím koupit baterky :-D

24.05.2015 13:58
ověřen

To jsem zvědavý, jak s nějakým multimetrem z Tesca budeš na jednotlivých větvích měřit proud při zátěži.

Pokud je to nějaký nový způsob měření, pak mi pak dej vědět, jak si to měřil.

24.05.2015 14:02
ověřen

Je možné, že teď už nenaměříš ani naprázdno nic :-)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace