31.05.2015 12:47 příspěvků:8 | Zdravím všechny, chci se zeptat jestli pasujou do sebe tyhle komponenty a jestli bude všechno do sebe sedet bez menších problému. Počítač by mel utáhnout nekteré slabší hry na menších detailech plynule. : https://www.alza.sk/intel-pentium-g3240-d1480996.htm : https://www.alza.sk/asus-gt610u-sl-2gd3-l-d375291.htm : https://www.alza.sk/silentiumpc-spartan-lt-he922-d2421042.htm : https://www.alza.sk/msi-h81-p33-d505406.htm : https://www.alza.sk/kingston-4gb-ddr3-1600mhz-cl10-hyperx-fury-series-d1147457.htm
Ďekuji. |
---|---|
31.05.2015 12:57 příspěvků:1 873 | Dle info co tam je tak chladič pasovat bude, ostatní ti poví kolega BigVD Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
31.05.2015 13:00 příspěvků:8 | Pochopil sem to tak že mám napsat jemu nebo on napíše sem pod tuto tému? A jinak ještě dotám že je to upgrade počítače starého asi 6 let, zachovám si jenom ATX skrinku, DVD mechaniku, A ešte harddisky. |
---|---|
31.05.2015 13:01 příspěvků:1 873 | Můžeš mu klepnout klidně do vzkazu, aby to nepřehlédl, pak ti písne sem, doufám (škoda, že už máš, nebo chceš použít tu grafiku, je nic moc) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
31.05.2015 14:56 příspěvků:8 | No ja vím že je to nic moc, ale každopádne si potom dokoupím jinou, ja tam hrávam jenom counter-strike go, a ten teď rozjedu na 70fps, potreboval bych tak 120+ mám procesor 2 jadrový 2,11 ghz a ramky 2gb, čiže ked tam dám tyhle veci, ramku, a cpu + základní, tak vyťažím z toho aspon tolik? A ostatní komponenty , ne jenom cpu se chladičem do sebe pasují? |
---|---|
31.05.2015 18:35 příspěvků:442 | Ahoj, komponenty do sebe pasují a budou fungovat. Zdroj stačit bude, snad i přes jeho stáří. Až budeš provádět upgrade grafiky, koupil bych i nový zdroj. Kolik z toho vymáčkneš nedokáži říci, většinu výkonu pro hry dodává grafika. Potřebuješ poradit se sestavením PC??
1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp.
2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou.
3) Popiš co nejvíce své požadavky:
- cena, použití PC
- s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez
- periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost).
V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří. |
---|---|
01.06.2015 12:16 příspěvků:8 | ješte se chci zeptat, jetli by nebyl problém s temi komponentymi čo už mám, nevím jestli to bude pasovat a jestli to vubec má nejak pasovat nebo na tom nezáleží, |
---|---|
01.06.2015 12:34 příspěvků:442 | Mechanika a HDD musí být SATA, "kšandy" do té desky nezapojíš, a deska do skříně podle formátu. Jakou desku tam máš nyní? Potřebuješ poradit se sestavením PC??
1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp.
2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou.
3) Popiš co nejvíce své požadavky:
- cena, použití PC
- s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez
- periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost).
V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří. |
---|---|
01.06.2015 13:32 příspěvků:8 | mám dosku ATX , už je stara skrinka aj doska, ale je tu doska ATX tak by s tým nemel byt problém. HDD a machaniku nevím jakou mám, kde se to dá zjistit? Poznáte nato nejaký softvér? Ja si to čeknu a odepíšu |
---|---|
01.06.2015 15:53 příspěvků:4 972 | Např. http://www.slunecnice.cz/sw/speccy/ Lze tam zvolit i slovenský jazyk. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
01.06.2015 16:07 příspěvků:1 873 | Něco by šlo vyčíst i z dxdiag.. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
01.06.2015 16:38 příspěvků:8 | V Everste som zistil len meno HDD, ked som ho dal do googlu nenaslo mi vubec nic, jenom driveri, avsak kdyz sem otevrel skrin, videl sem napsany na hornej časti již zapojeného harddisku, bylo tam napsána SATA III. Potom sem si pozrel co ste mi odepsali a cez program Speccy sem zjistil tohle: Manufacturer Hitachi Model Capacity For This Specific Drive 500GB Heads 16 |
---|---|
01.06.2015 17:51 příspěvků:1 873 | Aha, on totiž everest, je free ve verzi 2.xx, tak je možné, že to nezobrazí vše .. Koukal jsi se i do dxdiag? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
01.06.2015 18:01 příspěvků:4 972 | dxdiag je především dx - diag, nicméně něco se tam najde. Speccy umí najít všechno, jen je třeba si tam nastavit slovenský jazyk /když neumím anglicky/ a dát sem celý log. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
01.06.2015 18:05 příspěvků:1 873 | Nechci psát něco jako nástroj pro diagnostiku, ale jsem rovnou použil klasický zápis dxdiag pro jeho vyvolání. (Eventuelně zkus to napsat i do google Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
01.06.2015 18:15 příspěvků:4 972 | Jestli jsem správně pochopil původní otázku, pak není třeba hledat nástroje jak to či ono zjistit, ale posoudit zda komponenty v lincích k sobě budou pasovat. Kdybych to znal více než uživatelsky, dovolil bych si poradit. Ale zde je třeba rady někoho, kdo HW skutečně rozumí! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
01.06.2015 18:20 příspěvků:1 873 | Jo nejlíp mistr BigVD.. Jsou tam v dxdiag vidět i některé systémové info viz deska gigabyte ... i její verze. ![]() Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
01.06.2015 18:43 příspěvků:4 972 | DXDIAG je na něco jiného a ne na hledání komponentů Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
01.06.2015 20:20 příspěvků:1 873 | Snad víme ... Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
02.06.2015 12:05 příspěvků:8 | každopádne ja jsem už tady psal V Everste som zistil len meno HDD, ked som ho dal do googlu nenaslo mi vubec nic, jenom driveri, avsak kdyz sem otevrel skrin, videl sem napsany na hornej časti již zapojeného harddisku, bylo tam napsána SATA III. Potom sem si pozrel co ste mi odepsali a cez program Speccy sem zjistil tohle: Manufacturer Hitachi Model Capacity For This Specific Drive 500GB Heads 16 |
---|---|