03.11.2011 20:35 příspěvků:3 | Dobrý večer. Mám základní desku ASUS P5QD Turbo a procesor Intel Core 2Quad Q9505.Operační systém Windows XP SP3. Paměti používám Kingston dle doporučení ASUSu.V poslední době se s PC nedá pracovat pro časté obrazovky "smrti" /modré/.Většinou je v hlášení o chybě některý s ovladačů.Pojal jsem podezření na paměti.Zkusil jsem je otestovat programem "Windows memory diagnostic".Nahlášeno hodně chyb,to platilo pro paměti v Duál Channel módu.Pokud jsem použil jednu pamět´/kteroukoliv z dvou které používám/v Single Channel módu byl test bez chyb a také se nevyskytuje žádné selhání s modrou obrazovkou. Má někdo s tímto zkušenosti? Nechtěl bych se pamětí v Duál Chanel módu vzdát. Dík za radu. |
---|---|
04.11.2011 13:13 příspěvků:5 728 | zkus upgrade biosu. Zaclo to delat z niceho nic, nebo po pridani pameti? Nehrabal jsi se v biosu? Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
05.11.2011 10:31 příspěvků:3 | BIOS je poslední verze.Pro nastavování položek v BIOSu nebyl důvod.Vyměnil jsem pouze procesor 2-jádro za 4-jádro. Pak nastaly problémy s modrou obrazovkou a těmi stejnými pamětmi,které s 2-jádrem pracovaly v Duál Channel módu bezchybně.V BIOSu je v nastavování kolem pamětí samé "AUTO" tak proč bych to nastavoval.At´si to nastaví BIOS. Nebo se mýlím,nevím.Poraďte. |
---|---|