26.10.2014 00:23 příspěvků:4 | Zdravím, potřeboval bych naléhavě pomoci s jedním vážným problémem. Mám externí hard drive o kapacitě 640 GB, kde jsme celá rodina měli zálohované data (fotky z posledních 10 let, materiály do školy, práce, etc.). Byl zaplněný téměř z 80% procent (cca 500 GB). Když hard drive připojím k PC tak se mě zeptá jestli ho chci otevřít nebo na něm zálohovat data. Včera u mě byl kamarád a chtěli jsme z jeho ntb přetáhnout film do mého, ale při zapojení hard drivu kliknul (asi) na zálohování místo otevření a najednou byla všechna data pryč a objevila se tam složka s daty z jeho notebooku. Změnil se název hard drivu a písmeno (moc tomu nerozumím) SAMSUNG (F |
---|---|
26.10.2014 08:43 příspěvků:1 873 | Pokud máš nějaké CD s Linuxem (jinak si stahni a vypal na CD obraz nějakou verzi . třeba Ubuntu) pak nabootuj PC do něj, potom připoj ten externí, na to už by ses k datům měl dostat, jinak pak i ty programy na obnovu jsou free i placené. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
26.10.2014 11:21 příspěvků:4 | Díky za radu, ale nevím úplně přesně jak na to. Měl bys chvíli čas mi s tím poradit přes skype/teamviewer? |
---|---|
26.10.2014 15:31 příspěvků:1 873 | Stáhni si tohle (64 nebo 32 verzi) http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/operacni_systemy/ubuntu/ vypal to na CD tímto: (jednoduché bez instalace) http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/ Restartuj, najeď do BIOS.. Vlož to CD do mechaniky a nabootuj Ubuntu a připoj ExtHDD, po té udělej si zálohy daných dat. Stačí takhle ? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
27.10.2014 16:07 příspěvků:4 | Všechno co si psal jsem provedl ale na HDD vidím jen ta nová data, je něco špatně? |
---|---|
28.10.2014 17:29 příspěvků:1 873 | Hmm, tak zkus třeba tu recuvu Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
30.10.2014 21:18 příspěvků:4 | Recuva bohužel taky nepomohla, nejspíš mám kompletně zformátovaný disk, nezbývá mi nic jiného než ho poslat do rukou profesionálů, každopádně díky za rady |
---|---|
01.11.2014 08:51 příspěvků:1 873 | Myslím, že ho nesformátoval, to by nějakou dobu trvalo, spíše jestli ho správně bezpečně odpojil - odebráním.. Vždy před odpojením ukončit odebrat, i flash disk, ne jen vytáhnout to z USB, vyvaruješ se podobným následkům. Firmy na záchranu - obnovu dat si to nechávají "dobře" zaplatit, ale asi už nic lepšího nevymyslime. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|