19.06.2015 17:37 příspěvků:4 | Ahoj, moc nerozumím počítačům a věcech okolo nich, a tak si neumím odpovědět na věc, která mi již nějakou tu dobu vrtá hlavou. Před pár týdny jsem se totiž bavil s mým kamarádem, který o sobě rád tvrdí, že rozumí moderním technologiím, a ten vyslovil větu, že není dobré mít na ploše objemné soubory. To totiž způsobuje pomalejší běh počítače i start systému + načtení plochy při přechodu na ni. To se mi ale jeví jako naprostá pitomost - proč by mělo zpomalit PC něco, co je uložené na harddisku (byť na ploše), ale neužívá se? Leda snad, že by byly věci na ploše připraveny na rychlé spuštění a někde načteny a braly tedy část výkonu? Druhou věcí, která mě pak napadla, je to, jak je to s počtem těchto souborů na ploše. Ty už se přeci jen musí načíst (minimálně graficky - ikony) a nemají tedy alespoň ony nějaký vliv na výkon PC? Díky za odpověď na moje noob otázky, |
---|---|
19.06.2015 17:42 příspěvků:2 090 | Je vidět, že tomu moc nerozumíš, tak ten duplikát prosím fofrem smaž Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.06.2015 17:57 příspěvků:4 | Díky za připomínku, opraveno |
---|---|
19.06.2015 18:02 příspěvků:2 090 | Plocha je prostředek pro komunikaci s PC. Takže všechny složky a soubory bys měl mít uložené v příslušných složkách v PC. Na ploše bys měl mít především zástupce často používaných složek. Na rychlost PC to nemusí, ale také může mít vliv. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
20.06.2015 05:42 příspěvků:1 873 | A za další v případě nějakého problému to jednou z plochy zmizí, a budeš se nejen divit. Proto, ikdyž to nebudeš mít na ploše si dělej zálohy všeho potřebného, toho o co bys velmi nerad přišel. (Nejlépe mimo pc.. Z důvodů - havárie, poškození HDD, viry !.) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
20.06.2015 08:12 příspěvků:4 972 | http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/desktop-tips-and-tricks#section_3 Ony ty soubory, stejně jako zástupci jsou uložené na HDD, ale na místě určeném pro plochu a tudíž se načítají i cesty k nim, aby byly připravené pro rychlé čištění. Ostatně kdo má pomalejší PC a mnoho /jenom/ zástupců na ploše, tak vidí, jak se ikony postupně načítají, jsou-li tam i soubory, trvá to logicky déle. A jak již bylo zmíněno, mít na ploše soubory není zrovna bezpečné. Plocha se občas pokazí aniž víme proč /kamarád tomu říká "kruhy v obilí", nebo se plocha ztratí či jinak rozhodí po napadení nějakým mallwarem. Pak zmizí jak zástupci, tak soubory. U zástupců je obnovení jednoduché, se soubory je to těžší a to běžný uživatel nezvládne. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|