Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Objemné soubory na ploše - zpomalí to PC?

Objemné soubory na ploše - zpomalí to PC?

19.06.2015 17:37

Ahoj, moc nerozumím počítačům a věcech okolo nich, a tak si neumím odpovědět na věc, která mi již nějakou tu dobu vrtá hlavou.

Před pár týdny jsem se totiž bavil s mým kamarádem, který o sobě rád tvrdí, že rozumí moderním technologiím, a ten vyslovil větu, že není dobré mít na ploše objemné soubory. To totiž způsobuje pomalejší běh počítače i start systému + načtení plochy při přechodu na ni. To se mi ale jeví jako naprostá pitomost - proč by mělo zpomalit PC něco, co je uložené na harddisku (byť na ploše), ale neužívá se? Leda snad, že by byly věci na ploše připraveny na rychlé spuštění a někde načteny a braly tedy část výkonu?

Druhou věcí, která mě pak napadla, je to, jak je to s počtem těchto souborů na ploše. Ty už se přeci jen musí načíst (minimálně graficky - ikony) a nemají tedy alespoň ony nějaký vliv na výkon PC?

Díky za odpověď na moje noob otázky,
Dan

19.06.2015 17:42
ověřen

Je vidět, že tomu moc nerozumíš, tak ten duplikát prosím fofrem smaž

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
19.06.2015 17:57

Díky za připomínku, opraveno

19.06.2015 18:02
ověřen

Plocha je prostředek pro komunikaci s PC. Takže všechny složky a soubory bys měl mít uložené v příslušných složkách v PC. Na ploše bys měl mít především zástupce často používaných složek.

Na rychlost PC to nemusí, ale také může mít vliv.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
20.06.2015 05:42
ověřen

A za další v případě nějakého problému to jednou z plochy zmizí, a budeš se nejen divit.

Proto, ikdyž to nebudeš mít na ploše si dělej zálohy všeho potřebného, toho o co bys velmi nerad přišel.

(Nejlépe mimo pc.. Z důvodů - havárie, poškození HDD, viry !.)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
20.06.2015 08:12
ověřen

http://vycistitpocitac.cz/Jak+zlep%9Ait+v%FDkon+poc%EDtace+-+neukl%E1dejte+soubory+na+pracovn%ED+plochu.htm.html

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/desktop-tips-and-tricks#section_3

Ony ty soubory, stejně jako zástupci jsou uložené na HDD, ale na místě určeném pro plochu a tudíž se načítají i cesty k nim, aby byly připravené pro rychlé čištění.

Ostatně kdo má pomalejší PC a mnoho /jenom/ zástupců na ploše, tak vidí, jak se ikony postupně načítají, jsou-li tam i soubory, trvá to logicky déle.

A jak již bylo zmíněno, mít na ploše soubory není zrovna bezpečné. Plocha se občas pokazí aniž víme proč /kamarád tomu říká "kruhy v obilí", nebo se plocha ztratí či jinak rozhodí po napadení nějakým mallwarem.

Pak zmizí jak zástupci, tak soubory. U zástupců je obnovení jednoduché, se soubory je to těžší a to běžný uživatel nezvládne.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace