Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Nvidia Geforce FX5500

Nvidia Geforce FX5500

06.07.2013 19:23

Zdravím Vás.

Upozorňuji že jsem spíše linuxák, takže s Windows moc zkušeností nemám a zrovna se mi na něm vyskytl problém. Odešla mi nedávno grafická karta, tak jsem tam dal náhradní Geforce FX 5500 a bohužel se mi na při zapnutí jakéhokoliv videa (pouze v pc, nikoliv na internetu) počítač sekne a pomůže pouze nucené restartování PC.

Zkoušel jsem několikrát reinstalovat Windows, ovladače (oficiální), různé přehrávače... Ale výsledek je úplně stejný. Také zajímavé je to, že když jsem prohlížel obrázky přes původní prohlížeč od Windows, tak se mi ten problém taky stal, ale jak mile jsem tam nainstaloval Picasu od Google, problém s fotkami přestal. Přes nouzový režim žádný problém není...

Všem budu vděčný za rady!

07.07.2013 10:23

jaky windows jsi instaloval? zkousels instalovat nejnovejsi nebo naopak nejaky starsi ovladace na GPU?

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
07.07.2013 13:57

<fieldset><legend>radeksima</legend>jaky windows jsi instaloval? zkousels instalovat nejnovejsi nebo naopak nejaky starsi ovladace na GPU?

Ano, na PC jsem zkoušel i nějaké starší ovladače a aktuálně tam mám ten nejnovější. Dříve jsem tam měl Windows XP na kterých tento problém byl také a také byl ve větším měřítku. Z důvodu nepodpory ovladačů na grafickou kartu jsem nemohl nainstalovat W7 a tedy tam mám Windows Vista 32bit.

07.07.2013 15:16

Takze to dela jak ve win xp, tak i ve win vista? Na linuxu to dela take, nebo jsi to nezkousel? Podle me to bude hw chyba (cert vi ceho, muze se i prehrivat).

ohledne win 7 - vetsina ovladacu jde pouzit i z win vista (me dokonce sli i z windows xp), samozrejme se to tyka 32 bit verze.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
07.07.2013 15:50

Linux se tam vůbec nedal jelikož to bylo pomalé. Je mi jasné že bude grafickou kartou jelikož je stará, ovšem nyní jsem odinstaloval ovladače od nvidia a video uložené na PC už lze zapnout, ovšem v mizerné kvalitě čili pochybuji že by v tom byl zas až tak hw. Ale nyní také moc nemohu najít staré ovladače, jen aktuální 96.85.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace