03.02.2017 08:56 příspěvků:6 | Dobrý den, zdravím Vás, chtěl bych se s Vámi poradit, protože sháním notebook pro kamaráda, měl by to být 11,6", dotykový LCD, 500GB paměť, musí to být přes Alza.cz a do 15K, když jsem naklikal všechna možná kritéria, tak mi to našlo tři varianty (Lenovo, Dell a HP). Chtěl bych jen slyšet Váš názor, který z těchto tří si myslíte, že je nejlepší. Mě se zamlouvá to HPčko. Předem děkuji za jakoukoli odpověď. Odkaz: https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=ADC112f24b;HPCN0003b;NT070k9c; |
---|---|
05.02.2017 13:35 příspěvků:16 | jj ten hp vypadá dobře hlavně ten SSHD je tam v pohodě wwww.banan.cz webové stránky zdarma |
---|---|
05.02.2017 16:27 příspěvků:6 | No právě, hlavně už kvůli tomu disku bych ho bral. A navíc jsem četl pár recenzí na ten Dell a nic moc, že se prý pořád odpojuje od Wi-Fi, blbnou reproduktory a vrže klávesnice uprostřed, atd.. Díky za odpověď! |
---|---|
06.02.2017 06:12 příspěvků:2 090 | Hlavně ten SSHD je nebezpečné lákadlo! Stokrát raději SSD + HDD. Pro drundur: Raději si o problematice něco přečti, než začneš radit nesmysly. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.02.2017 18:55 příspěvků:16 | SSD je špatné bo moc nevydrží... životnost... wwww.banan.cz webové stránky zdarma |
---|---|
19.02.2017 19:02 příspěvků:757 | drundur: Nebereš drogy? |
---|---|
19.02.2017 19:16 příspěvků:2 090 | Bere, a hodně Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.02.2017 20:51 příspěvků:16 | to je možné ale taky čtu anglicky víte http://www.zdnet.com/article/ssd-reliability-in-the-real-world-googles-experience/ tady toho není moc ale už nemůžu najít článek kde to měli pěkne v tabulce... stáří SSD přímo ovlivňuje i rychlost která se snižuje postupem času... krom toho na jakémkoliv anglickém fóru vám doporučí mít SSD v raidu abyste předešli ztrátám dat... wwww.banan.cz webové stránky zdarma |
---|---|
19.02.2017 20:59 příspěvků:2 090 | Taky čtu anglicky a nechlubím se tím. Bohužel fakt je, že tady motáš lidem hlavu a to je trestuhodné. Ty bláboly o životnosti SSD disků zapomeň a nastuduj si to pořádně! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
19.02.2017 21:43 příspěvků:757 | drundur: Jak můžeš srovnávat životnost SSD disků v datacentrech, s počtem přepisů v PC domácího uživatele? Pokud vím životnost SSD disků se pohybuje někde okolo zápisu 1 petabyte. I při zápisu několika GB denně vydrží SSD desítky let! Nevím, na jaké anglická fóra chodíš, ale do běžného domácího PC nikdo SSD do RAID 1 nedává. Pár nadšenců používá pouze RAID 0 pro zvýšení rychlosti, což s příchodem NVM SSD disků již nemá smysl. |
---|---|