Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Notebook pro kámoše

Notebook pro kámoše

03.02.2017 08:56

Dobrý den, zdravím Vás,

chtěl bych se s Vámi poradit, protože sháním notebook pro kamaráda, měl by to být 11,6", dotykový LCD, 500GB paměť, musí to být přes Alza.cz a do 15K, když jsem naklikal všechna možná kritéria, tak mi to našlo tři varianty (Lenovo, Dell a HP). Chtěl bych jen slyšet Váš názor, který z těchto tří si myslíte, že je nejlepší. Mě se zamlouvá to HPčko. Předem děkuji za jakoukoli odpověď. :-)

Odkaz: https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=ADC112f24b;HPCN0003b;NT070k9c;

05.02.2017 13:35
ověřen

jj ten hp vypadá dobře hlavně ten SSHD je tam v pohodě :-)

wwww.banan.cz webové stránky zdarma
05.02.2017 16:27

No právě, hlavně už kvůli tomu disku bych ho bral. A navíc jsem četl pár recenzí na ten Dell a nic moc, že se prý pořád odpojuje od Wi-Fi, blbnou reproduktory a vrže klávesnice uprostřed, atd.. Díky za odpověď! ;-)

06.02.2017 06:12
ověřen

Hlavně ten SSHD je nebezpečné lákadlo! Stokrát raději SSD + HDD.

Pro drundur: Raději si o problematice něco přečti, než začneš radit nesmysly.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
19.02.2017 18:55
ověřen

SSD je špatné bo moc nevydrží... životnost...

19.02.2017 19:02

drundur: Nebereš drogy?

19.02.2017 19:16
ověřen

Bere, a hodně

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
19.02.2017 20:51
ověřen

to je možné ale taky čtu anglicky víte :-) http://www.zdnet.com/article/ssd-reliability-in-the-real-world-googles-experience/

tady toho není moc ale už nemůžu najít článek kde to měli pěkne v tabulce... stáří SSD přímo ovlivňuje i rychlost která se snižuje postupem času... krom toho na jakémkoliv anglickém fóru vám doporučí mít SSD v raidu abyste předešli ztrátám dat...

19.02.2017 20:59
ověřen

Taky čtu anglicky a nechlubím se tím.

Bohužel fakt je, že tady motáš lidem hlavu a to je trestuhodné. Ty bláboly o životnosti SSD disků zapomeň a nastuduj si to pořádně!

19.02.2017 21:43

drundur: Jak můžeš srovnávat životnost SSD disků v datacentrech, s počtem přepisů v PC domácího uživatele? Pokud vím životnost SSD disků se pohybuje někde okolo zápisu 1 petabyte. I při zápisu několika GB denně vydrží SSD desítky let!

Nevím, na jaké anglická fóra chodíš, ale do běžného domácího PC nikdo SSD do RAID 1 nedává. Pár nadšenců používá pouze RAID 0 pro zvýšení rychlosti, což s příchodem NVM SSD disků již nemá smysl.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace