Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Neviditelný HDD

Neviditelný HDD

28.09.2016 17:28

Stalo se mi ve WIN 10 že přestal reagovat HDD (D). Nezobrazuje se ani ve správě disků, tak jsem zkoušel připojit jiný prázdný disk a i s původním OS WIN 98, ale ani ten se nezobrazuje. Přehodil jsem datový kabel SATA mezi sebou, disk "C" s OS WIN 10 jede, druhý disk je neviditelný, když jsem připojil pouze disk s OS WIN 98 tak najede. Proč se tedy nezobrazí jiný připojený ani v programu Acronis když v Biosu ano. Myslel jsem že je závada v hl. desce, ale při připojení do jakéhokoliv portu SATA disk "C" s OS nejede. Co se dá v této věci dělat?

28.09.2016 21:01
ověřen

Vlož sem screen ze Správy disků.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
01.10.2016 17:47

Ve správě disků se zobrazí pouze disk C jako jednoduchý základní v pořádku (Systém, Spouštěcí oddíl, Stránkovací soubor, Aktivní, Stav systému, Primární oddíl), pod ním je disk bez označení jednoduchý základní v pořádku (oddíl pro obnovení) a jakýkoliv další připojený disk se nezobrazí. Pokud nechám připojený disk který se nezobrazí ve správci a je na něm OS Windows XP, tak při spuštění počítače najede systém XP (i s připojeným diskem C s OS WIN 10), ten ignoruje a ve správě disků X péčka se zobrazí disk C s OS WIN XP (Systém) a disk D jako aktivní (tam je WIN 10) a je tam i oddíl pro obnovení (WIN 10). Původní disk D který normálně chodil určitě odešel protože se nezobrazuje ani v XP, ale co se tedy stalo, když jsem nic nepřestavoval a proč počítač neregistruje jakýkoliv připojený disk?

01.10.2016 17:50
ověřen

Dej sem prosím ten screen! S připojeným diskem, který se nezobrazuje.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
03.10.2016 14:34

Ve WIN 10

03.10.2016 14:35

a ve Windows XP

03.10.2016 14:42
ověřen

Máš Deamon Tools?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
04.10.2016 10:26

Nemám, ale mám Acronis Disk Director 12, jestli s ním jde taky nějak pomoct?

04.10.2016 10:39
ověřen

Že tam vidím 2 mechaniky. Tvůj problém často způsobuje virtuální mechanika. :-(

04.10.2016 14:23

Windows 10 si vytvořil na disku "C" oddíl pro obnovení a druhý připojený disk se vůbec nezobrazuje. Při OS Windows XP je vidět a je možno s ním pracovat. Až do doby než odešel ve WIN10 disk "D" který ve správě disků byl a na kterém jsem měl některé soubory (ty jsou nenávratně pryč) bylo vše v pořádku. Když jsem zjistil že je po něm, připojil jsem na zkoušku jiný disk a ten se nezobrazí a jakoby ani fyzicky nebyl. Když jsem minule ve WIN10 připojil větší disk jako "D", naformátoval tak byl plně funkční. Nic jsem nenastavoval, nepřestavoval, tak co se stalo? V základní desce asi chyba není, když v XP jede normálně. Nefunkční disk nehořel, nesmrdí, nehlučel, odešel v tichosti tak snad se něco automaticky nezablokovalo. Všechny možné testy nic neukazují.

04.10.2016 14:27
ověřen

Jj, já tam nic nevidím, jen mne matou ty dvě mechaniky, co to je? Ty máš 2?

Zkusil bych ClearCMOS a zresetoval Bios.

04.10.2016 17:48

Ano, mechaniky mám dvě, jednu CD a druhou DVD. Myslím, že nějaká chyba je přímo v nastavení WIN10, protože když tam dám HDD s WIN XP tak jede normálně XP jako disk C a když připojím další HDD tak se ihned přihlásí jako D a rovněž jsou oba vidět i v Biosu a s diskem D mohu normálně pracovat, kdežto u WIN 10 jsou oba vidět v Biosu podle připojení konektorů SATA, ale D ve správě disků nikoli, jako by nebyl.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace