Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Nespouští se grub po dualbootu W8 && Ubuntu

Nespouští se grub po dualbootu W8 && Ubuntu

20.02.2013 22:17

Dobrý den,

mám menší problém. Po instalaci Ubuntu 12.10 vedle W8 se mi při startu vůbec nespustí grub, ale okamžitě se mi zapnou windowsy. Možná byla moje chyba, že jsem nepostupoval podle návodu, který jsem ironicky teď našel. Měl bych podle něj při instalaci ručně rozdělit disky, ale to už je každopádně v tuhle chvíli fuk a ani nevím, jestli by to pomohlo. Spíš by mě zajímal nějaký jiný způsob, jak zavést v tuto chvíli grub.

Děkuji

21.02.2013 06:53

zde je navod http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=224351

Kazdopadne bych spis dal reinstalaci a dival se kam se GRUB instaluje (musi to byt na bootovaci disk do mbr). Z toho co jsi napsal jsem nepochopil, zda mas 1 nebo vice disku.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.02.2013 08:28

Omlouvám se. Disky mám dva. Zkusím ten návod a pokud to nepůjde tak kdyžtak zkusím reinstall nebo něco jiného. Děkuji

21.02.2013 09:09

zkus nabootovat z druheho disku. grub si nainstalovak nejspis na druhy disk a tudiz by melo stacit prepnout v biosu aby byl boot z druheho disku.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace