Úvod > Fórum > Software > Nemohu aktualizovat VGA ovladač.

Nemohu aktualizovat VGA ovladač.

23.11.2013 10:48

Zdravím, mám problém s tím, že když chci spustit novou hru NFS: Rivals, tak proběhne intro, chvilka načítací obrazovky hry a potom hra vyhodí chybovou hlášku:

DirectX function "device->CreateBuffer(&dxDesc, 0, %buffer->m_buffer)" failed with E_OUTOFMEMORY ("Direct3D could not allocate sufficient memory to complete the call."). GPU: "AMD Radeon HD 6850", Driver: Unknown. Free virtual memory: 67216kB / 2097024kB. Total resource memory: 0kB. Make sure you have a supported graphics card with at least 512MB.

Chvíli jsem hledal řešení na netu a došel jsem k závěru, že musím nejdřív aktualizovat ovladače na grafickou kartu. No, a tady je kámen úrazu. Kdykoli totiž zkouším aktualizovat svoje drivery na AMD Radeon HD6850 -samozřejmě z oficiálních AMD stránek- přes jejich instalátor, tak ve fázi, kdy dojde k samotné instalaci toho driveru mi to vyhodí chybu: Nelze najít soubor INF.

Takže to tu nejdůležitější část přeskočí a nainstaluje mi jen a pouze ty věci okolo, jako je directX, net framework atd.

Již dříve jsem se potýkal s tímhle problémem, že mé drivery jsou zastaralé - vyřešil jsem to tak, že jsem si udělal bod obnovy systému pro jistotu, potom ve správci zařízení jsem odebral grafickou kartu z počítače a odinstaloval její SW, a pak po Vyhledání změn HW se automaticky nainstaloval nový. Problém je v tom, že pokud to zkusím takhle udělat teď, tak mi to sice napíše, že byl nový driver nainstalován, ale ve skutečnosti žádný nainstalován nebyl - pořád mi zůstává obraz v rozlišení 800x600 a mé obvyklé 1920x1080 se ani nenabízí v možnostech. Proto jsem se tedy bodem obnovy před tím harašením ve Správci zařízení (ještě že jsem ten bod udělal, nevím jak bych mohl pracovat v 800x600)vrátil do sice starého ( cca tedy ten měsíc ), ale "fungujícího" driveru.

Prosím tedy o pomoc, jakým způsobem bezpečně aktualizovat drivery, aniž bych musel formátovat PC, reinstalovat OS, kupovat novou grafiku atd..

Velmi děkuji za jakoukoli pomoc, budu rád když to konečně vyřeším :-)

Přikládám obrázek onoho aktualizování přes oficiální Catalyst, začernil jsem verzi, protože tento screenshot jsem nepořídil já a verzi mám jinou, tak aby to nemátlo. Ale problém mi to děla naprosto stejný (zkoušel jsem mimochodem i v oné fázi, kdy jsem byl v "režimu" 800x600 a pokoušel se přes Správce zařízení aktualizovat driver automaticky - a se stejným výsledkem.)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace