Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Nejde zapnout windows 2000

[VYŘEŠENO] Nejde zapnout windows 2000

Dotaz vyřešen reakcí: 15.01.2016 17:34

07.01.2016 08:08

Potreboval bych poradit, proc mi nejde zapnout win 2000 byl jsem na nem klidne 40 min. pak sem ho vypnul

Skoušel jsem různe aplikace atd. Kdyš sem ho chtěl zapnout tak všechno jelo jak má, a kdyš mnělo vyskočít zmačknete CAD tak vyskocilo BSOD a bylo tam napsane Eror x00000210 <chyba souboru registru>

Nebo něco takové Vím jenom že mäm 500w zdroj lebo byl kupován 2000. Monitor Nikom.

Jsem Slovák. Sorry za chyby.
07.01.2016 08:41
ověřen

Pokud dodáš foto té BSOD nebo alespoň přesně opíšeš tu chybu ("něco takového" se skutečně blbě luští!), patrně budeme alespoň moci začít hledat, kde je problém.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
09.01.2016 08:13

Píše tam 00000218 <chyba souboru registru>

Konec fyzické pamněti RAM Kontaktujte správcu počítače

09.01.2016 11:29
ověřen

A není to jen tak náhodou 0x00000218 ?

Tady máš jeden z návodů na opravu http://bsods.net/0x00000218-blue-screen/

Mimochodem o kousek výše píšeš chybu "x00000210". Tak to zkus opsat pořádně a správně!!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
09.01.2016 11:43
ověřen

On tam asi bude větší, možná HW průšvih - ta chyba se zřejmě po restartu vždy změní. Nejprve bych zkusil nějaký Live Linux.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
09.01.2016 11:51
ověřen

Nene, jen neumí něco správně opsat. Chybu 0x00000210 totiž Google nezná!!

10.01.2016 08:26

Prepáč že píšem rôzne ale zobrazí mi to iba na 2 sekundy ja som to odfotil mobilom s 2.0. Mpx takže tam nie je nič vidieť. Skúsim to ešte otvoriť lebo to nie je IBM , ktorý bol jediný značkový PC. Ostatné sú skladačky. Pozrel som sa do toho a bola tam čierna koncovka odpojená. Ten comp je skladačka tak neviem či to má byť niekde zapojené, ale ja som tam nič nevidel. Na začiatku ked sa zapína tak viem ísť na nastavenia BIOSu. Teraz som ho nepoužíval týždenň lebo som nevedel čo robiť.Dnes ho asi vysküšam zapnúť. Ale to asi nepomôže dìk za rady.

10.01.2016 09:00
ověřen

Ještě zkus ihned po zapnutí mačkat přerušovaně F8, měla by Ti vyskočit obrazovka s nabídkou, kde mj. najdeš Zákaz automatického restartu. Ten aktivuj, pak by Ti případná BSOD měla zůstat na obrazovce a můžeš kód chyby spolehlivě ověřit.

Ten návod na opravu, na nějž jsem Ti poslal odkaz, ale bude v pořádku a klidně ho vyzkoušej.

10.01.2016 16:56

Dík :-)

11.01.2016 14:55
satam | 10.01.2016 09:00

Ještě zkus ihned po zapnutí mačkat přerušovaně F8, měla by Ti vyskočit obrazovka s nabídkou, kde mj. najdeš Zákaz automatického restartu. Ten aktivuj, pak by Ti případná BSOD měla zůstat na obrazovce a můžeš kód chyby spolehlivě ověřit.

Ten návod na opravu, na nějž jsem Ti poslal odkaz, ale bude v pořádku a klidně ho vyzkoušej.

Ale podľa mňa tam bude niečo s RAMkou. Píše mi tam ,,Riešenie problémou pri štarte stlačte F8. Asi bude pokazená F8. Skúsim dať inú klávesnicu. Potom uvidim. Dam ti link na YT ked dam video.

11.01.2016 14:57
ověřen

Tu F8 musíš mačkat IHNED a opakuvěně. Zmáčkneš Power a HNED F8 opakovaně!

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
11.01.2016 15:12

Já mám problem s tým že inak ako vytiahnut zo zástrčky to vypnut neviem a ked to zapojim tak ihned začne pracovať (ale niekedy ho musim zapnut tlačidlom) a ked zacne ihned pracovať tak nepípne a mal by. Druha vec je že ked zapnem monitor skôr ako PC tak mi napíše skontrolujte signálový kábel.A tretia vec je že ked zapnem tak mi napíše no keybord present. Floppy disk(s) (40) keď chcem aby mi išla klávesnica tak musím vytiahnut USB od klalávesnice a zas zapojiť. Potom dole napíše to start press F1 to set up press DEL.

11.01.2016 15:14
bluespirit | 11.01.2016 14:57

Tu F8 musíš mačkat IHNED a opakuvěně. Zmáčkneš Power a HNED F8 opakovaně!

Já mám problem s tým že inak ako vytiahnut zo zástrčky to vypnut neviem a ked to zapojim tak ihned začne pracovať (ale niekedy ho musim zapnut tlačidlom) a ked zacne ihned pracovať tak nepípne a mal by. Druha vec je že ked zapnem monitor skôr ako PC tak mi napíše skontrolujte signálový kábel.A tretia vec je že ked zapnem tak mi napíše no keybord present. Floppy disk(s) (40) keď chcem aby mi išla klávesnica tak musím vytiahnut USB od klalávesnice a zas zapojiť. Potom dole napíše to start press F1 to set up press DEL.

11.01.2016 15:19
ověřen

Postupně. K té klávesnici. V Biosu musíš nastavit USB legacy support a pak ta klávesnice bude fungovat hned. I když u stoletého systému jistotu nemáš nikdy. /resp. Biosu/

A je jasný, že když zapneš nejprve monitor, tak ještě signál mít n emůže. Z vypnutého PC žádný signál nejde.

15.01.2016 16:24

https://www.youtube.com/watch?v=cwZGqT506bM to je odkaz na video. Povedzte mi niekto čo mám stlačiť prosím. Nejde mi a fakt mi na ňom záleží.

15.01.2016 16:34
ověřen

Já podle toho videa fakt poradit neumím. Trvám na tom co jsem napsal výš. Osobně bych tam nainstaloval Linux!

15.01.2016 17:20

Jak mám nainstalovat Linux, kdzš ho nevím zapnout?

15.01.2016 17:28

Pošli mi odkaz na inštaláciu Linux

15.01.2016 17:34
ověřen

http://proc.linux.cz/
Vyber si co ti bude vyhovovat.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace