18.03.2012 11:24 příspěvků:3 | Zdravim, včera jsem si chtěli dát lanku, byli jsme 4, dva měli stolní pc a dva jsme měli notebook. Vzal jsem doma Router (Asus RX 3041) Má normálně jeden přívod,, tam jsme nic nezapojovali a 4 zdířky, všechno jsme zapojili a když jsme zapli nějakou hru, tak to nešlo. Např. Flatout 2 někdo vytvořil, hru to normálně našlo, ale když jsme se chtěli z notebookama napojit, tak to psalo, že hra neexistuje, dva pc mohli hrát spolu a mi dva na notebookách taky. To samý např. u CS 1.6, dva na pc mohli hrát spolu, ale nám to nenašlo. Zkoušeli jsme zapnout, vypnout firewall, zakázet veškerý jiný připojení jako wifi atp. projel sem snad všechno nastavení jestli někde neni nějaký zákaz a nic jsem nenašel. Sdílet soubory nám normálně šly. Jeden pc má wind. Visty, a zbytek máme W7. Všechny kabely jsou v pohodě, doma na nich normálně používám net, router taky funguje, všechny zdířky. Zkoušeli jsme i switch s Wifi a stejně, ať jsem byl kabelem, nebo wifi, tak se mi nešlo připojit na hru, co měli kluci vytvořenou na pc. Hry máme naprotosto stejné, jedna isntalace. Netušíte někdo čim by to mohlo být ? přijde mi to jako nesmysl :X |
---|---|
18.03.2012 11:41 příspěvků:1 279 | Klasickej problém na LANkách Zajímalo by mě, IP adresy atd byly zadávané natvrdo ve win, nebo je přiděloval router? (HDCP) http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
18.03.2012 11:47 příspěvků:3 | Právě že jsme se nenastavovali. Nechali jsme všichni automaticky. |
---|---|
18.03.2012 11:51 příspěvků:1 279 | Jenže tam může být problém, když router nefunguje jako router, ale jen jako switch - to je pak lepší vše natvrdo nastavit ve win (např pokud má router IP 192.168.1.1 tak všem PC v síti nastavíte IP následovně - 192.168.1.x - první tři čísla vždy stejná jako IP routeru a místo x vždy jiné číslo, než je IP routeru - každá IP v síti musí být unikátní! Masku podsítě si win doplní sám.Výchozí brána = IP routeru a do primárního DNS dejte klidně taky IP routeru a pak by mělo vše jít. http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
18.03.2012 11:53 příspěvků:3 | Dobře, vyzkoušim napadlo mě to taky, nastavit si manuálně ip, ale nějak jsem nevěděl, kde zjistit Ip Routeru, ale pohledám někde. děkuju |
---|---|
18.03.2012 12:02 příspěvků:1 279 | IP routeru? Zapojte PC a až si načte adresu tak spusťe cmd (př. rádek) a napište tam ipconfig /all - najděte si vaší síťovku, která je zapojená do routeru a její výchozí brána = IP routeru http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|