Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Nefunkční přístup z LAN na WAN

Nefunkční přístup z LAN na WAN

03.05.2012 17:15

Zdravím,
mám takový zádrhel.

Mám router, do WAN je píchnutý modem UPC, do routeru 2 počítače.

Na jednom běží web server a ftp a na něj mám forwardované porty z veřejné IP.

Pokud z PC přistoupím na server přes vnitřní adresu, vše běží krásně.

Pokud na server přistoupím z vnější sítě přes WAN, vše běží krásně.

Ale pokud z vnitřního počítače (jakéhokoliv) přistoupím na veřejnou IP, tak se sice na server připojím, ale stáhnu/nebo na ftp uložím max 1kb reálných dat, nebo se vytvoří jen nulový soubor a pak se přenos kousne.

Zkoušel jsem i "server" dát do DMZ, ale se stejným výsledkem.

IP adresy vnitřní mám pevné, na mobilních zařízeních DHCP. Zkoušel jsem pro test i server a PC nastavit přes DHCP, ale také nepomohlo.

Nemáte někdo nápad?
DLINK DIR-615 D3 FW 4.13
Díky
J.

03.05.2012 17:58

Ono kdyz se clovek nad tim zamysli, tak je to pekna blbost takto pristupovat pokud si dobre pamatuji, tak pri zadani vnejsi IP ti jde cela komunikace pres router a to pochopitelne neni tak rychly (nebot misto pristupovani naprimo po lokalu to jde pres prostrednika, ktery to preposila). Jestli mas verejnou a pevnou IP, tak by tos slo mozna vyresit, jinak to postrada smysl.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
03.05.2012 18:40

No, ptal jsem se na to, jak vyřešit problém. Výlevy jako "blbost" a "postrádá smysl" mi nepomůžou.

Mám notebook, telefon a automaticky v práci a na dalších místech uploaduju fotky a další věci na můj vlastní FTP server, kde jsou hned k dispozici na web serveru. Stejně tak prohlížím výsledky mé programátorské práce (zobrazení webu atd) přes nástroje, které mám nastavené na konkrétní IP. Jakmile přijdu domů, toto přestane fungovat. Mám snad pokaždé, když přijdu domů překonfigurovávat ftp klienta na notebooku a mobilu, z veřejné IP (mám doménu) na lokální IP, nebo všude měnit IP web serveru?

03.05.2012 19:27

vsechno ostatni vali v pohode? Napr. uploadovani pres http.

Jestli mas vlastni domenu, tak by mohlo jit nastavit v dlinku nejake pravidlo u DNS (ale to jsou spis pokrocile funkce, ktere se vidi malokdy v takovychto routerech) a presmerovaval by jsis to ve vnitrni siti na vnitrni IP. Tady to by mel umet openwrt-ale to bys musel mit revizi C1 nebo C2 podle http://wiki.openwrt.org/toh/d-link/dir-615

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
03.05.2012 20:34

K uploadování přes HTTP se nedostanu, protože stránku ani nenačtu. Načte se kousíček obrázku, nebo jen css, prostě 1kb +- a pak se to sekne. Chová se to stejně na Androidu, i pod W7 (strana klienta).

Doménu mám dynamickou, vystačím si s ní - no-ip.com. IP se mi mění jednou za uherský rok, takže klidně bych oželel i přístup přes doménu pro moje používání.

Já to teď na pevném PC řeším prostě hostem. Takže mám doménu, abych nemusel upravovat zdroje, a na PC mám v hostech doména -> vnitřní IP. Ale to je pevné PC a tam mi to nevadí. Vadí mi to na mobilních, kde je přenáším.

Bohužel na routeru nemám možnost překládat DNS

Navíc mi to teď přestalo fungovat úplně (mám na mysli ohledně toho problému) a vůbec se nenakonektuju, sakra.

04.05.2012 07:02

Jestli ti ten server jede nonstop, tak si v routeru nastavit dns na ten server a na serveru nainstalovat DNS server (je to hodne hooodne nesikovne reseni). A nebo si pohrat s openwrt, ktery by to mel umet.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace