06.05.2015 00:28 příspěvků:51 | Ahoj, dneska jsem vyměnil CPU a MB (i7 4790k) a MB (gigabyte h97-hd3) K tomu mám vodní chlazení Seidon 120V ktere bohužel po výměně na tuhle desku, přestalo čerpat chladící kapalinu, větráčky fungují i kontrolka na chladícím bloku svítí ale kapalina v hadičkách nekoluje. - Jako dočasné řešení asi použiju přiložený chladič který byl k tomu CPU, ale ten prý stojí za prd. Nevíte kde je problém ? |
---|---|
06.05.2015 06:38 příspěvků:2 090 | Dle Tvého popisu bude problém někde za rohem. Ale vážně: Nenapsal jsi nic, co by umožňovalo závadu identifikovat. Začni měřením napětí na motorku čerpadla, když tam je, bude v čudu motorek, když tam není, nezbývá než pátrat dál v napájecích obvodech motorku. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
06.05.2015 11:43 příspěvků:51 | Tak pumpu už jsem zprovoznil, každopádně, teploty se mi i tak zdají dost vysoké (při zátěži). (60 - 70°) Chlazení je značka SEIDON 120V, za necelých 1 500 kč, takže to není žádná sláva. Mrkněte na video a posuďte sami, jestli se ty teploty dají snést, popřípadě doporučit jiné a lepší chlazení. https://youtu.be/YTLMRuZaplI |
---|---|
07.05.2015 09:51 příspěvků:1 873 | Použil jsi i nějakou dobrou teplovodivou pastu ? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
07.05.2015 10:13 příspěvků:4 972 | Bylo by dobré napsat co tam bylo za závadu. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
07.05.2015 10:38 příspěvků:51 | No závadu jsem nenašel, jednoduše jsem zkusil zapojit to chlazení do druhého PC a najednou se probralo, tak jsem ho dal zpátky na můj Intel a už to jede. Pasta https://www.alza.cz/cooler-master-ic-value-v1-d322952.htm Jinak CPU v klidu má 30° což si myslím, že je akorát. Ale často renderuji a střihám full hd videa a jak si můžete všimnout na videu, tak ty teploty šplhají na těch 70°.. |
---|---|
07.05.2015 10:48 příspěvků:4 972 | Při renderu ty teploty odpovídají, možná by se dalo vylepšit airflow ![]() Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
07.05.2015 13:29 příspěvků:51 | Ok, díky.. |
---|---|
08.05.2015 04:52 příspěvků:1 873 | Hm, popravdě čekal bych s tímto chladičem nižší tepoltu, co jsem se díval tak se vzduchovým měl v zátěži do 65°C. Možná je to i nastavením. Na druhou stranu pro tento proc. je teplota při níž by kolaboval cca 93/95°C Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|