Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > lehký a levný tablet na přednášky, cesty

lehký a levný tablet na přednášky, cesty

11.05.2013 20:23

Ahoj.

Sháním tablet s klávesnicí a pouzdrem, řekněme ideálně do 9000 kč. Chci skladný malý do kabelky pro účely cestování a psaní poznámek na přednáškách. Vím, že existují malé notebooky a levné. Mně se ale líbí tablet, že se dá odendat klávesnice a tak tablet použít pro čtení na klíně. Stačí mi 7palců. ALE do mini Ipadu od apple, ani do Google Nexus nejde dát word. Nelpím přímo na windows, wordu, chci nějaký textový editor nebo cokoli, kam se dá psát a později tyto poznámky moct použít pro čtení nebo konvertovat např. do Pdf - aby byly přenosné v rámci jiných operačních systémů.

Moc díky!!

12.05.2013 07:25

Na zadnym tabletovem os neni plnohidnitny word. Jedine tablet s winrt, ale ty zacinaj na nejakych 13000. Bez klavesnice jsou levnejsi.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
12.05.2013 08:11

Mně stačí, že si na přednášce na tabletu zapíšu poznámky, klidně do poznámkového bloku a poté jsem slyšela že to jde nějak přes cloud a následně dropbox převést do wordu. Nemusí to být do wordu, ale aby to šlo alespoň jakkoli číst na mém laptopu, kde mám windows. Prostě, stačí mi jakýkoli textový editor v tabletu, kde si zapíšu poznámky (cca sedm A4 za přednášku) a budu je moct převést do mého laptopu s windows a v mém laptopu s windows následně upravit (podrthnout, zvýraznit, dát do bloku...).

12.05.2013 08:42

Na to se hodi spis netbook, nez tablet. Proc resit neco komplikovane? Tablety nejsou produktivni nastroje, jsou to nastroje predevsim pro zabavu.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
12.05.2013 09:06

Nenašla jsem malý skladný netbook se 7 palci do kabelky. Navíc, jak jsem psala, se mi líbí tablet, protože ho můžu odendat od klávesnice a číst si na klíně. Mám menší laptop Thinkpad T60 14 palců, se kterým jsem maximálně spokojená, ale pořád je dost velký a těžký. Cestuju často, nevozím moc věcí, ale chci něco lehoučkého, kde si přečtu email, napíšu přednášku, diplomku apod. Zřejmě pro mé potřeby ještě nic neexistuje, třeba počkat.

12.05.2013 09:17

z levnejsich je popularni http://www.alza.cz/asus-eee-pad-transformer-tf300t-16gb-modry-dock-d307654.htm?kampan=heureka.cz ale ma to 10palcovy displej. Urcite bych nekupoval nic pod 10 palcu, nebot u 7palcoveho bude mensi klavesnice (a moc se jich ani neprodava) a na ty se neda psat

a 10 palcu uz maj aj netbooky, takze budou skoro stejne velke.

12.05.2013 09:57

Dík moc za rady...jasně, akorát jsem rozmazlená tím matným displejem Thinkpad T60, zvyklá na zorný úhel a možnost vidět skvělé barvy displeje. Měla jsem předtím Asus, sice starý laptop, ale ta záře lesklého displeje mi málem spálila oči . Ale matný displej nebude mít žádný tablet, možná od IBM, ale to zase nesplní požadavky na cenu. Jinak jsem četla recenzi na ten Asus, nevypadá špatně. Zase je tam Android. Pro mě zůstává stále otázka na ten software, jestli bych mohla přednášky psané v textových editorech v tabletu nějak přenášet do windows na mém laptopu. Nikdo mi zatím nedokázal jednoznačné odpovědět. Vím, že existuje Evernote, něco jsem si o tom četla a asi nebude problém do něj napsat text o rozsahu sedmi A4, to už asi umí i nejhloupější textový editor, ale já nevím, nemám s tím zkušenosti, kolik by se do toho vešlo, jak to přenést efektivně do windows na mém laptopu a tam text následně upravit ať už ve wordu nebo jinak.

12.05.2013 10:10

To problem neni, prevod formatu je to posledni a jeho prenos, kor kdyz tu mame ruzne cloudy jako drpobox. Jinak z androidu jde vzdy standradizovany format (txt, doc,...), takze prevod neni treba. Pdf je pro prenos nejhorsi (zbytecne to zkomplikuje jeho editaci).

Ten tablet je za ty penize asi tak jediny pouzitelny. Ohledne displeje- prodavaj se folie a ty to hodne zmatni, ale nekdo si na to stezuje - displej neni pak tak krasne ostry a podani barev je trsoku odlisne.

12.05.2013 10:46

Ok děkuji

12.05.2013 10:47

O těch cloud a dropbox jsem psala výše, ale nemám s tím zkušenosti. Každopádně dík za rady!

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace