24.01.2007 12:23 (neregistrovaný) | Dobrý den, měl bych dotaz na odborníky. Mám připojení kabel TV a dosud jsem měl 1 PC pořídil jsem však dětem ještě jedno, takže jsem koupil router a do něj naklonoval MAC adresu původního PC. a udělal vnitřní LAN síť Pozná poskytovatel, nebo dá se zjistit nějak, co (kolik PC) se skrývá za routerem? |
---|---|
25.01.2007 10:57 (neregistrovaný) | Mám to zapojené stejně. Na forum.pctuning.cz se o tom vedla dlouhá diskuze vyvolaná někým ze Slovenska, kde to UPC SK údajně ve svých obchodních podmínkách zakazuje. Ten zákaz nebyl úplně jednoznačný, ta formulace byla nejasná. V ČR to údajně není problém, technici, co mi to zapojovali sice do routeru moc hrabat nechtěli, nakonec jsem si to nastavil sám, ale vůbec nic proti němu nenamítali. Podle různých diskuzí to má přes router zapojeno spousta zákazníků UPC a jedou bez problémů. Jestli to nějakou paketovou anlýzou můžou na UPC zjistit (že je na vnitřní síti více PC) to si netroufám odhadnout. |
---|---|
25.01.2007 13:48 (neregistrovaný) | Jo, já si myslím, že nikomu nic není potom co si se zaplaceným "signálem" dělám. V podmínkách je tuším jen, že nebudu poskytovat připojení třetí straně, což nedělám. Nikde jsem ani nehlásil změnu provozu. MAC adresu jsem naklonoval dle původního PC na kterém bylo připojení v minulosti zřízeno, takže podle mne se nevenek tvářím stále jako 1 PC. Zajímalo mne to jen tak po technické stránce. Ještě bych si rád nakonfiguroval ten Hw firewal co je v routeru mám Edimax BR6401K, ale bohužel nevím jak (co zadat aby to mělo nějaký smysl) |
---|---|
30.01.2007 11:23 (neregistrovaný) | Vážně nikdo neví jak nakonfigurovat HW-Firewall ? |
---|---|