09.01.2016 12:58 příspěvků:43 | Zdravím, možná trochu odlišné téma ale potřeboval bych poradit s vylepšením zvuku pro moje PC. Nedávno jsem si pořídil sluchátka Audio-Technica ATH-M40x převažně k PC (posluch hudby, filmy hry atd.). Používám zvukovku na základní desce MSI X99s SLI Plus, respektive do základní desky mám zapojené repráky a sluchátka zapojuji vždy do předního 3,5mm jacku na bedni (nevím zda to ovlivňuje výkon). Mám ale pocit, že ty sluchátka mají i na víc (mám pocit, že na telefonu mi hrají hlasněji). Proto bych se rád zeptal jak bych z těchto sluchátek mohl vytížit maximum, doporučili by jste nákup zvukové karty nebo zesilovače pro sluchátka? A v čem je rozdíl? Nějaké typy? Do zvukové karty bych byl ochoten investovat 1500-2000Kč Do zesilovače možná i 2000-3000Kč (levnější asi ani nejsou) Díky za rady, |
---|---|
09.01.2016 13:25 příspěvků:4 972 | Ono jde o to zda jsou ta sluchátka impedančně přizpůsobená, jsou li to tato https://www.alza.cz/audio-technica-ath-m40x-d1469839.htm?kampan=adpla_produkty_dratova&gclid=CMmCz9bpnMoCFQs8GwodvRUPLQ pak 35 Ohmů je celkem dost. Nevím, na dálku se moc poradit nedá. Zesilovač by to podle mne vyřešil spíš, než zvukovka. Případně nějaké aktivní repro s vyšším výkonem a jackem na sluchátka. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
09.01.2016 13:37 příspěvků:2 090 | Výstup z PC je takzvaně linkový. V praxi to znamená, že se jedná o napěťový výstup s relativně vysokou impedancí. V každém případě pro kvalitní zvuk je třeba zesilovač, který signál z linkového výstupu zpracuje a dodá signál potřebných parametrů pro sluchátka, popř. reproduktory. Bohužel se praxí v oboru zvuku už asi 15 let nezabývám, takže neumím poradit, jaký zesilovač by byl vhodný, jen řeknu, že pokud ho nebudeš využívat i pro reprobedny, nemusí mít žádný super výkon (pro sluchátka stačí kolem 1 wattu) a myslím, že by ses cenově mohl vejít do 1.000,-Kč. K impedanci sluchátek: 35 Ohmů je pro linkový (napěťový) výstup impedance velice nízká, takže je ten výstup hodně zatížen a přitom dochází jednak redukci hlasitosti a jednak i degradaci kvality zvuku. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
10.01.2016 10:30 příspěvků:43 | Děkuji moc za informace. Na internetu je docela ospěvován model FiiO E10K, prej je pro sluchatka k PC více než dostacujici. Asi ho zkusím. (Akorát mě to výjde dohromady se sluchátkami dráž než jsem předpokládal, ale jestli bude výsledek stát za to tak proč ne |
---|---|
10.01.2016 10:35 příspěvků:4 972 | http://www.czc.cz/fiio-e10k-olympus-2-dac-prevodnik/178271/produkt?gclid=CMqFlLKFn8oCFRQTGwod8UULCQ Předpokládám že víš o tom, že jako vstup to má microUSB. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.01.2016 10:45 příspěvků:2 090 | POZOR! Čím budeš ten převodník krmit?? Ty máš z PC digitální výstup zvuku?? Tohle zařízení je pro Tebe úplně zbytečné!! Ty nepotřebuješ DAC (digitálně analogový převodník), Ty potřebuješ zesilovač na sluchátka!! Něco Ti najdu a za chvíli se ozvu. Tak jsem zjistil, že na dnešním trhu je velký problém sehnat kvalitní malý jednoúčelový zesilovač na sluchátka. Jsou k mání pouze stavebnice takových zesilovačů, ale nepředpokládám, že to je to, co si představuješ. Abys zbytečně nevyhazoval peníze, mohu Ti doporučit buď https://www.alza.cz/creative-sound-blaster-e1-d1610505.htm?catid=18854407 nebo http://www.headphones.cz/inshop/sluchatkove-zesilovace/prenosne/fiio-e06.htm Tyto zesilovače splní Tvé požadavky stejně, jako ten drahý FiiO E10K. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 07:14 příspěvků:43 | Ahoj, tak jenom pro update, koupil jsem si zmíněný zesilovač FiiO E10K a jsem s ním nadmíru spokojený. Vím, že je to DAC zařízení na USB, ale budu ho používat jenom k PC takže mi to vůbec nevadí. Zvuk je mnohem čistější a aspoň 2-3x hlasitější než ze zvukovky na základní desce. Konečně mám pocit, že využívám potenciál sluchátek |
---|---|
18.01.2016 10:05 příspěvků:2 090 | Blahopřeji! Jen je mi trochu líto vyhozených peněz...... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 10:11 příspěvků:4 972 | Hlavně že mu DAC funguje ! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
18.01.2016 10:28 příspěvků:2 090 | Právě že DAC vůbec nevyužije! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 10:41 příspěvků:4 972 | A kdepak vezme v USB analogový zvuk? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
18.01.2016 11:01 příspěvků:2 090 | Promiň, jsem debil. Pořád jsem na tom, že zvuk bere z jacka Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
20.01.2016 07:58 příspěvků:43 | Jak to že DAC nevyužiju? Právě teď ho využívám Integrovaná zvuková karta na desce vydávala patrný šum když nehrála hudba, ale tento DAC je zcela bez šumu s několikanásobným výkonem. Upřimně jako laik jsem nevěděl co mám od toho očekávat a bál jsem se, zda ta investice se vyplatí. A musím uznat, že výsledek mě velice překvapil a překonal mé očekávání. Nebo si myslíte, že se podobný výsledek dalo dosáhnout i levněji? |
---|---|