Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Koupe tiskarny

Koupe tiskarny

01.01.2015 10:30

Zdravim vas.

Chtel bych si koupit tiskarnu na tisk fotek jen na domaci pouziti treba 5 fotek za mesic.Neco malo jsem cetl a vybral jsem si Canon PIXMA MG6450.Mate nekdo zkusenosti nebo jinaci tip?

Moc diky za rady

01.01.2015 15:27
ověřen

To záleží k čemu ji chceš, a kolik či jak často budeš tisknout..

-------------

Měl jsem něco podobného, stejně jako dost jiných uživatelů, ale po čase zaschnul orig. inkoust a bylo zalíčeno, nešlo to nijak vyčistit, oprava by se rovnala téměř nové tiskárně!

Takže rozhodně už nikdy inkoustovou, koupil jsem laserovou, nezaschne, sice je jen černobílá, ale na doma stačí.

Oproti inkoustové mnohem nižší náklady na tisk.

A pokud bys tam dával levnější inkoustové cartridge přijdeš o záruku!

Pokud trváš na barevné, tam laserovky startují na vyšší ceně (5500,- a víc) ale vyplatí se.

Ze značek, třeba Epson...
--------------------------

Pro 5 fotek za měsíc to jdi rovnou do laserovky, jinak ti velmi brzy zaschne inkoust...

pokud tedy nebudeš tisknout alespoň jedekrát za 3/4/7 dnů, bude to v manuálu,

jednou zapomeneš a konec, budeš mít jen nadrozměrný scanner :-)

Inkoust se navíc odpařuje, ztrácí ikdyž netiskneš, .a náklady rostou..a rostou.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
01.01.2015 18:57
ověřen

Já bych ti doporučil černobílou laserovku a fotky si nech udělat ve fotoshopu.

(Dělají v akcích fotky třeba 10x15 za 1,9 Kč/1ks)

----

Mám epsonku, náklady jsou nesrovnatelné v porovnání s inkoustem.

Fotky si jen upravím, naskládám, odešlu vždy větší počet, jednou za rok/dva, tím snížíš náklady na dopravu, fotky máš do dvou/tří dnů doma.

----

Příklad na úřadu si firma účtuje za 4x3 cm fotky v počtu 4 ks takových 120 kč,

Když je napráskám do 10x15 tak je jich tam asi 10 a jedna tak vyjde na 0,19 kč plus dejme tomu 0,1 kč (vypočteno zaokrouhleno z dopravy) či-li ne třicet korun, ale asi 30 halířů ...... :-)

To jsou borci co ?

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace