Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Kamarádova Grafika

[VYŘEŠENO] Kamarádova Grafika

Dotaz vyřešen reakcí: 01.06.2015 16:00

01.06.2015 15:21

Ahoj lidi, můžete mi poradit? Kamarád si bude kupovat nový PC a chce mi dát svou grafiku, ale já nevím jestli mi vůbec půjde :-D Nevím jak se to rozlišuje atd., takže jsem přišel sem :-D

Grafika: http://graficke-karty.heureka.cz/gigabyte-gv-n660oc-2gd/specifikace/#section

Moje komponenty v PC:
Asus M4N68T-M
350W Zdroj
AMD Athlon II X2 240e

A ještě jeden dotaz, grafika chce min. 450W a můj zdroj má jen 350W, ale napadlo mě jestli by nestačil na grafiku připojit 300W zdroj, který by napájel jen tu grafiku. Co myslíte, šlo by to?

01.06.2015 15:48
ověřen

Hloupější nadpis tě nenapadl?

To že je to "Kamarádova g" nikomu nic neřekne.

Co třeba napsat to pochopitelněji:

"Mohu tuto grafiku použít na své desce a zdroji?"

K věci:

Pokud má deska příslušný slot PCIe /to už si najdi/ pak ano.

Zdroj potřebuješ minimálně takový, jaký ta karta vyžaduje. Pokud bys chtěl laborovat a mít zapojené 2 zdroje, pak by to fungovalo také, ale nejenže je to pitomost, ale vzhledem k povaze dotazu bys to ani neuměl zapojit.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.06.2015 16:00
ověřen

Těch 450W nechce grafika, ta chce 140W, ale těch 450W je myšleno na komplet. sestavu.

--

S tím zdrojem co tam máš už bych to neriskoval.

Líp bude si koupit výkonější nový spolehlivý zdroj třeba nějaký seasonic 500/550W i s ohledem na možný budoucí upgrade sestavy.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
01.06.2015 16:07
ověřen

Spotřeba energie: 450W
Kde je tam kolik bere grafika - 140W ?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.06.2015 16:09
ověřen

Ale tož se na to mrkni, třeba i jinam, to si vážně myslíš, že ta grafika bere 450W ? :-)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
01.06.2015 16:11
ověřen

Tož mi dej odkaz :-) Nevidím jediný důvod, proč to hledat na více stránkách, kde se údaje budou možná rozcházet, který je pak ten správný? Z důvodu bezpečnosti bych v takovém případě volil zdroj s tím nejvyšším výkonem.

140W bere grafika v mém 10 let starém stroji :-)

01.06.2015 16:15
ověřen

Nevím co tam máš ty za grafiku, ale tahle 660 bere 140W .

Taky jsem si to našel a neboj to se nebude rozcházet, vždy se uvádí doporučený zdroj na stroj, ne na grafiku.. i s ohledem na rezervu.

01.06.2015 16:15
ověřen

Ptám se na těch údajných 140W.

Pochopitelně že doporučený zdroj se týká celé sestavy!

01.06.2015 16:24
ověřen

Třeba tady

http://www.hwcompare.com/13323/geforce-gtx-580-vs-geforce-gtx-660/

--
Power Consumption (Max TDP)
GeForce GTX 660 --- 140 Watts

01.06.2015 16:29
ověřen

Ano máš pravdu, je tam uvedeno 140W. Jen si nejsem jistý, zda to platí i pro OC, ale to je skoro jedno.

01.06.2015 16:32
ověřen

Pokud si nejsi jistý pak viz stránky výrobce. :-)

Ale asi ani tam si nebudeš jist :-) viz:
140 WMaximum Graphics Card Power (W)

450 WMinimum System Power Requirement (W)

01.06.2015 16:33
ověřen

Proč si tedy nedal odkaz na stránky výrobce OC ?

01.06.2015 16:39
ověřen

A na co bych to sem dával linky, když píšu rovnou mnou ověřené informace, přece máme google všichni ne?

Tak si to může kdo nevěří ověřovat..
--

Jinak nějaké linky mimo jiné i o porov. GK jsou, jak jsi možná už viděl zde:

http://www.pcforum.cz/forum/tema/uzitecne-stranky-odk-8949/

01.06.2015 16:45
ověřen

Asi takto, Google máme opravdu všichni, ale i Google najde několik, často i rozdílných informací.

Pokud bych konkrétní informaci měl a ověřenou, není pro mne zásadní problém sem ten link zkopírovat.

Proč to musí jiní hledat? Tady v jiném vláknu chtěl uživatel radu, jak zjistit komponenty.

Znám na to celkem slušně vyvedený program Speccy. Stačilo napsat Speccy a vygoogli si, ale jednodušší a efektivnější bylo dát mu přímo odkaz na stažení. Navíc jsem dodal, že tam lze nastavit slovenština, což on ale ani neudělal. :-)

Zde už se nebudu vyjadřovat.

01.06.2015 16:47
ověřen

Nikdo to nemusí hledat, pokud nechce, tak si vezme informaci jako fakt! Pokud nevěří tak ať si to hledá !!!

--
Ani z linku to někdo nemusí vyčíst.

(já si linky neukládám do hlavy a vyhled. historii mažu)

01.06.2015 17:00
ověřen

Nechtěl jsem, ale donutil si mne :-)

Asi takto, přijde sem nějaký uživatel s otázkou, zda mu zdroj utáhne grafiku. Dostane odpověď "Ano v pohodě".

Bez ohledu na to kdo mu odpoví, je to diskuzní fórum a zde radí každý každému.

Myslíš, že by se tím tazatel měl okamžitě řídit a brát tu radu za bernou minci. Já ne, já bych byl rád za nějaký link, kde se dozvím víc.

Pokud bych v takovém případě dostal odkaz na Google, pak bych Googlil, ale už nikdy nešel do fóra pro radu, protože Google máme opravdu všichni.

K těm linkům. Tak ty já samozřejmě např. od GK nesbírám, ale mám tu složku "PC-Help", kde je několik stovek odkazů na programy a rady. Když se někdo zeptá na Clear CMOS, neodkáži ho na Google, ale dám mu link - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956

Tím ale vůbec nechci říci, že je špatné na Google odkazovat, je spousta naprosto línejch lidí a pokud ten Google bez nesnází najde radu, pal ať si to vyhledá. :-)

01.06.2015 17:04
ověřen

Až na to, že tazatel si myslím je srozuměn a spokojen s informací, ale pro tebe teda ještě další link:

Dal jsem si práci třeba už bude spokojenost pokud ne můžu hledat dál...

https://www.alzashop.com/gigabyte-n660oc-2gd-d354009.htm

Stačí ti Zdenku dva linky ?

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace