Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Kam umístit teplotní čidlo ventilátoru?

Kam umístit teplotní čidlo ventilátoru?

26.12.2015 08:32
ověřen

Zdravím,koupil jsem si ventilátor na odvod tepla ze skříně PC.Bohužel u něj nepíšou kam umístit teplotní čidlo.Proto prosím o radu.Děkuji.

26.12.2015 08:44
ověřen

??? Na ventilátor se teplotní čidlo neumisťuje!!!

Teplotu čeho chceš vlastně měřit?

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
27.12.2015 07:32
ověřen

Čidlo je součástí ventilátoru,ten si přidává otáčky podle teploty ve skříni.Zajímá mě pouze kam čidlo umístit,aby byl odvod tepla co nejefektivnější.Já jsem ho nechal volně v prostoru skříně.Napadlo mě že by se mělo třeba něčeho dotýkat,ale nevím.

27.12.2015 11:06
ověřen

Čidlo nemá žádný vliv na efektivitu odvodu tepla ze skříně. Ale myslím, že vím, kam míříš.

Čidlo bych "upevnil", nebo spíš umístil do proudu vzduchu, který nasává ze skříně ten zadní ventilátor. Osobně bych ho zavěsil do prostoru tak cca 2 cm před ventilátor a zajistil ho tak, aby ho ventilátor "nevcucl".

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
27.12.2015 14:49
ověřen

No nevím, ale kdyby čidlo nemělo vliv ...., pak by nemělo žádný smysl.

Pochopitelně že vliv má - osobně bych ho umístil do prostoru, resp. bodu, kde je při provozu nejvyšší teplota. Bude to někde u GK, nebo CPU, ale bylo by dobré si to změřit.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
27.12.2015 15:56
ověřen

Je mi líto, ale čidlo vliv na efektivitu odvodu tepla ze skříně nemá. Na tu má vliv propracovaný airflow, kvalitní ventilátory a jejich rozmístění. Čidlo pak řídí otáčky ventilátorů tak, aby příslušné teploty byly na požadované úrovni.

A jestliže má čidlo reagovat na teplotu vzduchu ve skříni a zároveň regulovat odsávací ventilátor, pak musí měřit teplotu vzduchu, který tím ventilátorem proudí a na jejím základě ovlivňovat jeho otáčky.

27.12.2015 18:41
ověřen

No tak, nemusíš se čílit - to je jako bys tvrdil že na teplotu v bytě nemá vliv termostat. Zbytečné a hloupé slovíčkaření!!!

Na teplotu v bytě má vliv i jistič od akumulaček, případně stykač. Přeber si to :-D

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace