Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Jaký externý WD disk??

Jaký externý WD disk??

24.05.2013 18:42

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký disk je lepší, jestli western digital elements portable nebo My Passport. CHtěla bych to na ukládání filmů, muziky a fotek. Slyšela jsem, že u My Passport je nevýhoda v tom, když to zkolabuje, že se data hůře zachranují

24.05.2013 20:51

Ano, u my passport se vlastně ani data nedají zachránit, protože to je disk s možností uzamčení disku. Samozřejmě to jde i bez uzamčení. Sám mám doma My Passport 1TB a jsem spokojen. Jediný zádrhel možný je v tom, pokud si disk zaheslovaný budete chtít otevřít třeba ve škole nebo kanceláři, protože se program na odemykání disku jeví jako externí cd/dvd rom a to mají někdy zakázané na takovýchto pracovištích. Jinak odemknout se dá i bez nainstalovaného SW. Také ho nepřipojíte bohužel do televize, protože prostě není jak ho odemknout. Pokud nechcete s heslem, tak bych bral asi elements.

25.05.2013 06:49

No, pokud odejde elektronika tusim u nejake rady passport, tak je problem v tom, ze vnitrni disk nema sata, ale je primo napojen na usb. Jestli to ma byt jen na filmy a hudbu, tak bych to moc neresil, moc castomse nestava, ze by ty disky odesli kdyz uz, tak odejdou po padu a to uz je vetsinou spatny i vnitrrk disku.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
28.05.2013 18:28

díky za rady, šlo mi hlavně o to, u kterého typu by šlo lépe zachránit data (napr.fotky) v případě kolapsu a aby ty disky šly napojit i na televizi

28.05.2013 19:41

No, o odcházení disku vím své, dříve jsme měl jiný externí disk od značky WD a po skončení záruky mě i mému kamarádovi odešla redukce usb/sata, byl to nějaký 250GB červený obal už vůbec nevím název, ale disk jsem z toho vyndal a mám na něm ubuntu pro opravu pc, disk se nosil v kapse atd až se stydím co jsem s diskem dělal to, co se nemá a furt jede bez sebemenších problémů. (ty hovadinky jsem s ním dělal až po smrti redukce)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace