06.12.2007 10:45 (neregistrovaný) | Chtěl bych se naučit dělat s Linuxem, Windows mám 4 roky, myslím že jsem zkušený uživatel. Můžete mě nekdo poradit vhodnou distribuci pro človeka, který viděl Linux leda tak na screenshotech |
---|---|
06.12.2007 10:47 příspěvků:538 | Ja pouzivam uz pres dva roky http://cs.opensuse.org/ suse linux a je pouzitelnej a myslim ze nepatri k tem slozitejsim. I kdyz na server bych si ho nedal prave z toho duvodu ze se snazi furu prace uzivateli ulehcit a je proste zameren vice na mene zkusene uzivatele nez linux typu debian nebo gento. správce PCforum.cz, provozovatel http://rychlost.cz , http://www.netstranky.cz - vše co píšu je bez záruk :) to jak si s tím naložíte je zcela na vás |
---|---|
06.12.2007 17:06 příspěvků:1 | Taky bych asi doporučil openSUSE. Případně zkus Ubutnu nebo Mandrivu. Mají k dispozici i live verze, takže si to vyzkoušíš, aniž bys to musel instalovat. Honza Polzer, www.maxiorel.cz |
---|---|
07.12.2007 18:49 (neregistrovaný) | Diky za tipy, zkusim ten opensuse a pak mozna dalsi. |
---|---|
13.01.2008 08:01 příspěvků:9 | Pokud jsi začátečník(předpokládám, že asi ano), doporučoval bych ti Ubuntu. Snadná instalace i obsluha.http://www.ubuntu.cz |
---|---|
16.02.2008 13:01 (neregistrovaný) | Slackware alebo Gentoo, pri nich sa najviac naucis ked chces byt skuseny... |
---|---|
29.02.2008 11:49 příspěvků:9 | <fieldset><legend>linux</legend>Slackware alebo Gentoo, pri nich sa najviac naucis ked chces byt skuseny... Opravdu, tyto distribuce jsou velice přizpůsobitelné, ale jako začátečníkovi přecházejícímu z Windows bych je rozhodně nedoporučil, protože by ho to akorát odradilo. |
---|---|
08.04.2008 18:22 (neregistrovaný) | Jasne Ubuntu nebo Kubuntu podle toho jestli preferujes graficke rozhrani Gnome nebo KDE. Pokud mas starsi zelezo, treba Celeron 500/128M tak Xubuntu. To neni narocny na prostredky. Ja osobne uz dost dlouho pouzivam Ubuntu. Ma vyhodu ze ma live distribuci, a kdyz se rozhodnes ho naninstalovat k Windozum, tak prebere nastaveni uctu vcetne posty a prihlasovani a udela spolecne Dokumenty takze pak muzes prechazet mezi systemy a mit data na jedne hromade |
---|---|
29.04.2008 11:55 (neregistrovaný) | Měl bych dotaz ohledně operačního systému linux. Nevíte někdo kde bych mohl sehnat (Stáhnout) operační systém Mandriva 2008 LINUX,ale v češtině? Sehnal jsem jenom anglickou verzi, ale ta neobsahuje češtinu pouze ang.jazyk což mě nevyhovuje (když nejsem znalcem anglického jazyka nýbržn němčiny)ale přesto čeština je čeština!!! a je to pro mě hodně nepřehledné když to nemá češtinu. Chci vás poprosit o nějaký odkaz na stažení české verze díký |
---|---|
01.05.2008 22:50 příspěvků:2 | <fieldset><legend>A kde si to mam stahnout</legend>Měl bych dotaz ohledně operačního systému linux. Nevíte někdo kde bych mohl sehnat (Stáhnout) operační systém Mandriva 2008 LINUX,ale v češtině? Sehnal jsem jenom anglickou verzi, ale ta neobsahuje češtinu pouze ang.jazyk což mě nevyhovuje (když nejsem znalcem anglického jazyka nýbržn němčiny)ale přesto čeština je čeština!!! a je to pro mě hodně nepřehledné když to nemá češtinu. Chci vás poprosit o nějaký odkaz na stažení české verze díký Ahoj, jistě tam dole podle toho co máš za směrnici 32 nebo 64 a stáhneš... |
---|---|
15.05.2008 19:47 příspěvků:30 | <fieldset><legend>maxiorel</legend>Taky bych asi doporučil openSUSE. Případně zkus Ubutnu nebo Mandrivu. Mají k dispozici i live verze, takže si to vyzkoušíš, aniž bys to musel instalovat. Frejda |
---|---|
15.05.2008 19:55 příspěvků:30 | http://www.ubuntu.cz/ Frejda |
---|---|
23.05.2008 20:33 příspěvků:3 | jn pro zacatecniky je dobra ubunta ja ji taky pouzivam. ale potsebujes trochu vedet ti prikazy jinak tam nenainstalujes program a tak co ti tam chybi ja sem to taky nevedel ale mne poradily. za 5 s. |
---|---|
10.06.2008 07:25 (neregistrovaný) | Chtěl bych se zeptat jestli jdou v linuxu (např.Mandriva 2008)spouštěť EXE aplikace, které běží jenom pod windows? Slyšel jsem, že by to mělo jít (např. přes nějaký emulační program) |
---|---|
16.06.2008 08:14 příspěvků:9 | <fieldset><legend>Marek</legend>Chtěl bych se zeptat jestli jdou v linuxu (např.Mandriva 2008)spouštěť EXE aplikace, které běží jenom pod windows? Slyšel jsem, že by to mělo jít (např. přes nějaký emulační program) Ano, toto je možné přes emulační programy jako: Wine(nejpoužívanější), Crossover Office(komerční verze Wine), Cedega(komerční verze Wine upravená pro vylepšenou podporu Windows her). Není ale zaručena 100% funkčnost všech programů, ale pořád to zlepšujou |
---|---|
23.11.2008 16:34 příspěvků:4 | dost dlhu dobu pouzivam win a uzil som si znim uz viac jak dost o linuxe som toho cital dost tak som vyskusal zopar ako K/Ubuntu Suse,Fedora... ale nejak stale som sa vratil k win.Nejak mi stale nesadol stale mi tam nieco chybalo.... Viete neco poradit? |
---|---|
12.12.2008 14:10 příspěvků:3 | <fieldset><legend>ja</legend>Jasne Ubuntu nebo Kubuntu podle toho jestli preferujes graficke rozhrani Gnome nebo KDE. Pokud mas starsi zelezo, treba Celeron 500/128M tak Xubuntu. To neni narocny na prostredky. Ja osobne uz dost dlouho pouzivam Ubuntu. Ma vyhodu ze ma live distribuci, a kdyz se rozhodnes ho naninstalovat k Windozum, tak prebere nastaveni uctu vcetne posty a prihlasovani a udela spolecne Dokumenty takze pak muzes prechazet mezi systemy a mit data na jedne hromade omlouvám se že otevírám staré téma, ale pobavil mě výběr mezi Ubuntu nebo Kubuntu, úplný začátečník asi nebude preferovat jedno z grafických prostředí |
---|---|
12.12.2008 15:41 příspěvků:72 | <fieldset><legend>thomick</legend>Opravdu, tyto distribuce jsou velice přizpůsobitelné, ale jako začátečníkovi přecházejícímu z Windows bych je rozhodně nedoporučil, protože by ho to akorát odradilo. Pravda. Já sem začínal na Slackwaru (a ještě stále na něm jedu) a začátky byly docela těžký, ale za to jsem dostal pod ruku stabilní systém. Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you |
---|---|
01.08.2009 19:55 příspěvků:5 | Pro začátečníka rozhodně nejlepší Ubuntu, o jiný distribuci bych vůbec nepřemýšlel |
---|---|
07.12.2010 17:32 příspěvků:1 | Jak sem si pročítal tenhle topic o Fedoře snad ani nepadla zmínka.Proto jí musim zmínit go FEDORA go ! |
---|---|