06.02.2016 16:46 příspěvků:115 | Zdravím, máme doma internet od O2 5mb/s a router taktéž. Při hraní mívám 80ping. Když přijede můj bratr z práce, zapne noťas a stačí aby byl jen na Facebooku okamžitě ping kolem 1000ping. Nevíte jak zprimárnit můj PC (jsem na kabelu) aby tohle nenastávalo ale bratr mohl wifi normálně používat ? Děkuji |
---|---|
06.02.2016 17:04 příspěvků:4 972 | Slovu zprimárnit nerozumím, asi nějaké nové slovo. Jednotky mb neexistují, takže napiš jakou máš skutečně rychhlost. Pokud 5Mb, pak se to dá řešit zakoupením větší rychlosti. Zjednodušeně napsáno. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
06.02.2016 17:29 příspěvků:115 | Dobře omlouvám se panu Nepochopit. Zprimárnit nebo prostě aby internet měl za úkol aby můj PC byl hlavní uživatel. Ano omlouvám se , myslel jsem 5Mb/s ;) A lepší internet opravdu na vesnici neseženu. |
---|---|
06.02.2016 17:33 příspěvků:4 972 | Já to pochopil, stejně jako pochopím Pyvo a pivo, ale k věci, to co chceš není za stávajících podmínek možné. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
06.02.2016 17:35 příspěvků:115 | Dobře, můžeme přejít k řešení problému a přestat řešit takový hovadiny? |
---|---|
06.02.2016 17:39 příspěvků:115 | Takže můj PC jelikož je přes kabel napojený k internetu, je ovlivněný tím,že se na WiFi napojí notebook? Docela blbost a myslím, že to jde změnit. |
---|---|
06.02.2016 17:44 příspěvků:4 972 | Já ti odpověděl " to co chceš není za stávajících podmínek možné." Představa že máš 5Mb na UTP kabelu a pak nějaké Wifiny je nesmysl. Ty máš zaplaceno 5Mb a pak se to zjednodušeně řečeno dělí v routeru. Máš tam možnost bratra omezit, ale to už neodpovídá tvým požadavkům. Další možnost je, že by si to samé co máš ty pořídil bratr. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
06.02.2016 17:48 příspěvků:115 | Takže říkáš, že to jde nastavit v routeru? Jak? |
---|---|
06.02.2016 17:51 příspěvků:4 972 | Ano je tam možnost nastavení, ale v tomto ti poradit neumím. Koukni do manuálu k routeru, pokud ho nemáš, možná bude na stránkách výrobce. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
06.02.2016 17:59 příspěvků:4 972 | Google něco ví, ale chce to hledat http://www.zive.cz/poradna/wi-fi-router--omezeni-rychlost-pro-urc-uzivatele/sc-20-cq-426822/?consultanswers=1 Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
06.02.2016 18:03 příspěvků:115 | Hlavně jsem nevěděl jak to nazvat, nebo pod jakým názvem to vyhledávat. |
---|---|
06.02.2016 18:04 příspěvků:4 972 | Jde o to zda to umí router. Zeptej se na O2, tam by měli poradit. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
06.02.2016 19:14 příspěvků:513 | Zdravim. V routeru pri užívateľoch (pri určitých IP) by malo byť niečo ako priority a tam zmeniť z normal na high. V starom v routeri asus som to tak mal ale záleží podľa typu routeru. I keď sa to moc neodporúča, pretože následne ako som to nastavil tak ostatným to ledva išlo. I keď mne to išlo výborne, tak ostatní mali dosť problém. Prípadne obmedziť rýchlosť pre wifi. Tým padom by tebe ostalo viac. I to tam niekde je. i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|