Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Jak vyměnit místní disk ??

Jak vyměnit místní disk ??

20.06.2015 14:01

Ahoj omluvám se předem, že budu mluvit jako naprostý laik. Mám koupený nový počítač už asi půl roku. Když jsem kupoval byl jsem obeznámen s tím že místní disk (prostě ta věc na který jsou Windows) bude ssd karta která má 128 Gb aby počítač byl rychlejší. Jenomže poslední dobou zjišťuji, že je to pro mě hodně málo ( na ten disk se mi ukládá spousta dat a je už plnej) a proto bych ho chtěl vyměnit za druhý harddisk který mám k pc připojený pouze jako vedlejší( má 2tb). Jak to mám vyměnit aby z toho vedlejšího harddisku byl místní disk.

Vím že tomu není asi moc rozumět jsem ve stavbě počítačů naprostý amatér :-D.

20.06.2015 14:04
ověřen

Možné to je, ale není to nejlepší řešení. Lepší je ponechat ten SSD se systémem a připojit ten druhý, na který budeš dávat data.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
20.06.2015 14:10

No jo jenomže ten ssd disk se mi zaplňuje sám :-D a navíc jsem byl zvyklej že jsem mě na ploše třeba 20 filmů složku s písničkama no teď to všechno musim mít na vedlejším disku :-(.

20.06.2015 14:20
ověřen

Na disku se mj. vytváří body obnovení a ty zabírají místo. Plocha není na složky s filmama apod, ale jen na zástupce!

pokud ten disk vyměníš, pak se to bude chovat stejně, jenom s rozdílem, že to bude pomalejší.

http://www.pcforum.cz/forum/tema/objemne-soubory-na-p-9030/

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
20.06.2015 15:08

No a jde to tedy nějak udělat?

20.06.2015 15:10
ověřen

Máš DVD se systémem, nebo tam už systém byl nainstalován? Je to OEM?

21.06.2015 17:34
ověřen

Nejlépe uděláš když si zavoláš někoho kdo se v tom orientuje a necháš si vysvětlit co je co a k čemu je dobré. A pak to používat tak jak je obvyklé , tedy s ohledem na to k čemu je daný hardwar předurčen. Tím předejdeš těmto nynějším stavům a vyhneš i nepříjemné možné ztrátě dat.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace