Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Jak vybrat komponenty, herní PC

Jak vybrat komponenty, herní PC

01.07.2011 12:25

Ahoj,

chtěl bych si sestavit co nejvýkonnější PC na hry, něco jako 3 GHz CPU, 1GB grafika, 4 nebo i víc GB RAM atd., ale u toho moje povědomí o HW asi končí , proto se obracím sem. Pokud jde o HDD, mám NB s 500 GB a externí disk s kapacitou 1 TB, takže prostor mám, na tom bych rád ušetřil co nejvíc, mám i vlastní herní myš, KB a měl bych i monitor, zkrátka potřebuju jen našlápnutou mašinku, co to všechno potáhne

Pokud jde o cenu, jsem student, asi moc nepřekvapí, že hledám co nejlevnější variantu, samozřejmě co nejlevnější s ohledem na požadavky výše, na těch slevovat nebudu. Nedokážu odhadovat v číslech, mám dost matnou představu o cenách, takže prosím, kdyby byl někdo, kdo se vyzná, tak hodný, a nějakou sestavu mi navrhl, ať mám na čem stavět.

Díky,
Adam

01.07.2011 13:20

Potřebuji vědět, kolik bys do toho narval, jinak ahoj.

Teď jsem složil něco pěkného na hraní.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_15JK0114HP0112QQ0113K9010QKE0112VC01

Kolegovi z vedlejšího tématu kterej ale asi půjde na 20k za lepší grafiku.

01.07.2011 13:29

No, jak jsem říkal, nemám představu o cenách moc, 20k+ už je hodně nadstandart? Já jsem doufal, že bez monitoru a příslušenství bych mohl kvalitní PC na hry složit tak někde přes 10, nepotřebuju zase nic nadupanýho, nejsem fanda nejnovějších her, držim se osvědčenejch, 90% času hrávám World of Warcraft, občas ještě zahraju CSko, takže ta grafika nemusí být takovej div, jen aby to hezky šlapalo

edit: teď ještě koukám na tu sestavu, 3,7 GHz procesor, 1,5 TB disk a ta grafika, to uz pro mě je hodně nadstandart

01.07.2011 13:36

Já hrau CSko 1.6 co jsem na pc, každou chvilu, jedu na plný detaily start MP do pár sekund od kliknutí na launcher hry.

2x3.2ghz
HD4250
500gb 7.2k disk
4gb ram
s 19" monitorem za 8.5 tisíce Kč.

Tak ti zkusím postavit něco kolem těch 10 000-11 000Kč i s monitorem? Monitor stačí 19"?

01.07.2011 22:24

Monitor mam doma 19" LCD, kdyby se to pc vtěsnalo řekněme do 8 tisíc, rád bych si ještě pořídil větší, ale hlavní je výkon, tak zase jestli už by to nestálo za nic, vystačim si s tou 19" vpohodě, monitor neřeš

01.07.2011 22:28

Počkej takže chceš nový monitor větší než 19". Potom bych vzal 21" nebo 22". PC za 8 tisíc, no nic extra, ale něco z toho bude, i to GTA 4 a mafiu 2 by jsi si stím mohl zahrát. Uvidíme zítra, jdu spát.

Takže pc za 8k a monitor zvlášť.

25.01.2015 10:46
fhorau | 01.07.2011 12:25

Ahoj,

chtěl bych si sestavit co nejvýkonnější PC na hry, něco jako 3 GHz CPU, 1GB grafika, 4 nebo i víc GB RAM atd., ale u toho moje povědomí o HW asi končí , proto se obracím sem. Pokud jde o HDD, mám NB s 500 GB a externí disk s kapacitou 1 TB, takže prostor mám, na tom bych rád ušetřil co nejvíc, mám i vlastní herní myš, KB a měl bych i monitor, zkrátka potřebuju jen našlápnutou mašinku, co to všechno potáhne

Pokud jde o cenu, jsem student, asi moc nepřekvapí, že hledám co nejlevnější variantu, samozřejmě co nejlevnější s ohledem na požadavky výše, na těch slevovat nebudu. Nedokážu odhadovat v číslech, mám dost matnou představu o cenách, takže prosím, kdyby byl někdo, kdo se vyzná, tak hodný, a nějakou sestavu mi navrhl, ať mám na čem stavět.

Díky,
Adam

Záleží na tom co na tom chceš hrát. Já jsem si sestavoval počítač ale věděl jsem že to půjdenad 20K. Mám sestavu za 24K a jsem s ní naprosto spokojený.

PS: jsem taky student

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace