Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Jak přiřadit hodnoty z buněk ve sloupci do buněk, které mají mezi sebo

Jak přiřadit hodnoty z buněk ve sloupci do buněk, které mají mezi sebo

29.04.2015 11:31

Zdravím, mohl by mi někdo pomoci s problémem (viz obrázek), jak přiřadit hodnoty z levého sloupce, kde je postupná řada něčeho, do sloupce vpravo, kde jsou ty stejné hodnoty, jen mezi sebou mají náhodné mezery? Jde to?

30.04.2015 05:51
ověřen

Ahoj, osobně neznám žádnou funkci, ale teoreticky by to šlo. Každá buňka by musela porovnávat náhodné číslo s danou hodnotou. Následně by se porovnával obsah všech buněk, které jsou nad danou buňkou, s buňkami v levém sloupci a první buňka, která není vypsaná by se vypsala.

--

Buď by se to dalo pomocí extrémně dlouhé funkce =KDYŽ a generátoru náhodných čísel v rozmezí =RANDBETWEEN, nebo si pohrát s makry, ale s těmi jsem nikdy nepracoval. Ideální by byl nějaký cyklus.

--

S těmito informacemi ti asi moc nepomohu, ale alespoň základní představu jak na to by mohly poskytnout.

Potřebuješ poradit se sestavením PC?? 1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp. 2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou. 3) Popiš co nejvíce své požadavky: - cena, použití PC - s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez - periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost). V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří.
30.04.2015 08:29
ověřen

Určitě ti poradí zde: http://office.lasakovi.com/excel/zaklady/tipy-triky-excel/

Mám s nima dobré zkušenosti!

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
30.04.2015 08:47
ověřen

Jojo, to bude nejlepší obrátit se tam, vyřešit to asi nějakým makrem.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace