29.04.2015 11:31 příspěvků:1 | Zdravím, mohl by mi někdo pomoci s problémem (viz obrázek), jak přiřadit hodnoty z levého sloupce, kde je postupná řada něčeho, do sloupce vpravo, kde jsou ty stejné hodnoty, jen mezi sebou mají náhodné mezery? Jde to? |
---|---|
30.04.2015 05:51 příspěvků:442 | Ahoj, osobně neznám žádnou funkci, ale teoreticky by to šlo. Každá buňka by musela porovnávat náhodné číslo s danou hodnotou. Následně by se porovnával obsah všech buněk, které jsou nad danou buňkou, s buňkami v levém sloupci a první buňka, která není vypsaná by se vypsala. -- Buď by se to dalo pomocí extrémně dlouhé funkce =KDYŽ a generátoru náhodných čísel v rozmezí =RANDBETWEEN, nebo si pohrát s makry, ale s těmi jsem nikdy nepracoval. Ideální by byl nějaký cyklus. -- S těmito informacemi ti asi moc nepomohu, ale alespoň základní představu jak na to by mohly poskytnout. Potřebuješ poradit se sestavením PC??
1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp.
2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou.
3) Popiš co nejvíce své požadavky:
- cena, použití PC
- s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez
- periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost).
V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří. |
---|---|
30.04.2015 08:29 příspěvků:4 972 | Určitě ti poradí zde: http://office.lasakovi.com/excel/zaklady/tipy-triky-excel/ Mám s nima dobré zkušenosti! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
30.04.2015 08:47 příspěvků:1 873 | Jojo, to bude nejlepší obrátit se tam, vyřešit to asi nějakým makrem. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|