07.08.2016 15:42 příspěvků:3 | Ahoj, nedávno jsem na svém uefi ntb naistaloval Win10 a po restartovani system znovu nenabehnul. Kdyz jsem na disk naistalovat Win7, zobrazuje se pouze cerna obrazovka. Kdyz disk (at uz s Win7 nebo 10) vlozim do sveho starsiho notebooku, system bootuje normalne. Disk jsem preinstalovaval na tomtu notebooku, protoze v mem novejsim nelze v BIOSu zvolit poradi bootovani. Jak mohu naistalovat OS, abych mohl svuj ntb pouzivat? Predem dik za odpovedi. |
---|---|
07.08.2016 17:39 příspěvků:4 972 | Vložit instalační DVD a systém opravit. Nemůžeš instalovat na jiném nb a pak přendat disk. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
08.08.2016 09:34 příspěvků:3 | No to právě nejde, protože Notebook bootuje pouze s HDD. |
---|---|
08.08.2016 09:36 příspěvků:4 972 | Nevěřím, to by to pak nešlo přeinstalovat. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
08.08.2016 15:01 příspěvků:3 | Také jsem se tomu divil, ale v BIOSu neni zadna moznost nastaveni priority bootovani. Cely jsem homprojel alespon 4! Právě proto jsem ten disk vlozil do sveho starsiho ntb a tam ho preinstaloval. |
---|---|
08.08.2016 15:04 příspěvků:4 972 | Někde se to bootování vyvolává klávesou po startu, nepř. F12. Co manuál? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
08.08.2016 22:01 příspěvků:2 090 | Přesný typ notebooku? Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|