Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Jak dešifrovat disk

Jak dešifrovat disk

25.04.2017 17:15

Dobrý večer,

mám jeden problém a nemohu nikde nalézt odpověď. Měl jsem v Bisou zapnutou funkci šifrování HDD, takže vždy při bootování jsem musel zadávat heslo. Tento disk jsem před nedávnem z počítače vyjmul a vyměnil za SSD. Teď jsem si ale uvědomil, že jsem zapomněl zálohovat určitý soubor a potřebuji se k němu dostat. Starý disk jsem tedy připojil přes USB - SATA rámeček, ale windows tento disk vůbec ve správě disků neinicializuje. Co dělat? Existuje nějaký program, kterým získám k disku přístup? Heslo samozřejmě znám.

Samozřejmě mě napadá možnost výměny disků, to se mi ale nechce a hledám možnost, jak to vše udělat ve windows s externě připojeným diskem.

Díky všem!

26.04.2017 19:17

Ahoj. Skúsil by som: http://www.acronis.com/en-us/personal/disk-manager/. Občas používam a ak s tým vieš robiť, tak dokážeš aj nemožné ;-).

i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace