Úvod > Fórum > Internet > Ostatní > Internet doma-notebook
|<<1>>|

Internet doma-notebook

27.09.2011 18:32

Dobry den

Mam tento problem:Koupil jsem si notebook , ale doma nemame wifi chci ho pripojit k netu . Mam modem od O2 ZYXEL prestige 600series konretne Prestige 660RU-T3/T7 (ano jsou to sunty) mam ho doma u hlavniho pc mam na nem:

PWR/SYS-blika zlute
10/100M-blika oranzove
DSL-blika zlute
PPP-blika oranzove
usb-nic
zezadu:
power-mam tam kabel(hlavni pc)
reset-mam tam kabel(hlavni pc)

Can 10/100M - vede do druhe mistnosti k druhemu pc

DSL- cerveny kabel vde do takove male skrinky a zase spatky ze skrinky sedy kabel(hlavni pc)

Tudiz mam vsechny zdirky zabrane... nemam kam dat dalsi kabel , ktery by vedl do ntb ...vubec nevim jak to mam propojit jestli neexistuje nejaky konektor-rozdvojka na ten 10/100m cili ethernet kabel..abych to pak napojit jeste do ntb ...

Nekdo kdo by poradil jestli se to da nejak provest?Jinak nikde u meho modemu neni ze podrporuje wifi tak fakt nevim ..a platit mesicne se mi moc nechce tak se ptam

Dekuji za odpoved
Prijemny zbytek dne preje
Amo

27.09.2011 22:43

muzes koupit router s wifi (stoji cca 400), ten bys dal mezi ten modem a pc. je to nejjednodussi zpusob pripojeni

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
28.09.2011 07:47

Cau dekuji mockrat za odpoved , ale jsem vtom uplny drevo =)

Koupil bych napr http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr340gd-d155305.htm#popis a ted kam bych to mel presne dat? mam to propojit smodem? a cim ?jak?

proste potrebuju postup jak bych to zprovoznil a cele udelal

kdyby byl nekdo ochotny a vysvetlil mi to diky

Pekny den preje
Amo

28.09.2011 09:03

ja mam tento alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400872Z9000R7H a maximalni spokjenost za ty prachy. oproti tomu co jsi vybral ma rychlejsi wifi (v siti jsem prenasel 7MBs=56mbits, na tom cos vybral by ti to jelo tak na 20mbits(2,5MBs)). zezadu je 5 zdirek a z toho jedna je oznacena jinou barvou-tam se pripoji kabel ktery puvodne vedl k pc a pak pripojis od toho routeru k pc pomoci jedne z tech 4 zbyvajicich zdirek. administrace je jednoducha a je ram i navod,tak neni problem to zapokit i lajkem. teoreticky bych ti to mohl nakonfigurovat doma a tobe to pak poslat s tim ze bys to tam nahral, ale mam jinou revizi tak nevim jak by to jelo.nfigurovat doma a tobe to pak poslat s tim ze bys to tam nahral, ale mam jinou revizi tak nevim jak by to jelo.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
28.09.2011 09:16

Ja ho nenavrhl jen jsem ho dal jako priklad ...jinak uz mam v kosiku ten tvuj nez ho koupim otrebuju si neco vyjasnit...

Takze do te jinak barevny zdirky zapojim kabel ktery mi vede do druheho pc(v druhe mistnosti pres dvere)?? coz je ten Can 10/100m -ethernet...tim vlastne odpojim od netu moje druhe PC to pak taky pojede taky podle wifi?

ted moc nerozumim tomuhle : a pak pripojis od toho routeru k pc pomoci jedne z tech 4 zbyvajicich zdirek

co mam pripojit?vytahnou nejak kabel ztoho modemu a strcit do toho wifi routeru jak poznam jaky ? nevim asi bych se to vtom navode docetl jaky kam zapojit ...Potom kdyz zapnu wifi automaticky me to najde signal?

asi blba otazka , ale nic navic zato platit nebudu ? jako kdyz paltim internet O2 nic by se zvysit nemelo?

28.09.2011 09:40

ten kabel co vedl od modemu k pc povede od modemu k tomu routeru a od routeru do pc povede dalsi kabel. pricemz muzes zapojit az 4 zarizeni kabelem a dalsich par pres wifi. jinak, co jsis koupil za ntb? jestli neni ten router predimenzovany

28.09.2011 09:42

http://www.alza.cz/acer-travelmate-5760g-2414g75mnbk-d233424.htm#popis

jo aha chapu , ale budu potrebovat jeste jeden kabel teda stoho routeru znova do pc ten asi soucasti baleni neni ze?

28.09.2011 09:52

dostanes cca 1metrovej kablik. jestli budes ntb premistovat a nebude na jednom miste, takq doporucuju dat router jak jen to jde do stredu bytu/baraku. jinak, budou se z pc na ntb prenaset hodne data? a odkud jsi? jestli nahodou neni v tvym okoli nejakej obchod (abys nemusel platit zbytecne postovne a hlavne u reklamace aby nebyli probemy).

28.09.2011 10:04

SUPER konecne nekdo kdo mi to vysvetlil .. takze:-D

Z modemu vede do vedlejsi mistnosti do PC kabel ten vypojim a zapojim do jina zbarvene zdirky na routeru z routeru zapojim ten cca 1m kabel do dalsi zdirky v routeru druhy konec znovu do toho PC....zapnu wifi (nejlepe umistit do stredu bytu) a uz by me to melo najit pripojeni na ntb chapu to dobre?

Jak jsem se ptal nic za to vic platit nebudu ?

Jsem z olomouce ..takze alza ,euronics,okey,electroworld ,tsbohemia , mirone prostejov(kousek) o jinych elektrach zrejme nevim

28.09.2011 12:05

to se neboj, pokud nebudes potrebovat delsi kabel, tak nebudes nic investovat. jestli pockas do vecera, tak bych se mrknul na alzu jestli tam neni neco lepsiho/vhodnejsiho. ale vzhledem ze ten router mam doma, tak ti urcite lip poradim kdyz si koupis tplink. administrace je webova, takze jen naklikas zakladni veci (nastavis sifrovani,...).to se neboj, pokud nebudes potrebovat delsi kabel, tak nebudes nic investovat. jestli pockas do vecera, tak bych se mrknul na alzu jestli tam neni neco lepsiho/vhodnejsiho. ale vzhledem ze ten router mam doma, tak ti urcite lip poradim kdyz si koupis tplink. administrace je webova, takze jen naklikas zakladni veci (nastavis sifrovani,...).

28.09.2011 16:37

jojo jeste vydrzim nevim jestli bys neco nasel tady http://interlink.tsbohemia.cz/site-a-voip_c7935.html ?

jinak alza taky nevadi oba obchody jsou v olomouci ..ikdyz ta bohemka by byla lepsi

28.09.2011 16:43

tam ho maj dokonce za 466 korun

28.09.2011 16:56

hod link =) sem nasel akorat od TP http://interlink.tsbohemia.cz/tp-link-tl-wr340g-wifi-router-2-4ghz-4xlan-1xwan-54mbps-fixni-antena_d89386.html

28.09.2011 18:48

http://interlink.tsbohemia.cz/tp-link-tl-wr741nd-lite-n-ap-router-4xlan-1xwan-802-11b-g-n-150mbps-odpojitelna-antena-5dbi_d94245.html

28.09.2011 19:11

super diky moc za ochotu =) kdyby neco tak se jeste ozvu

03.10.2011 14:08

Cau tak uz to mam doma a jede vse v poho zrovna ted pisu z ntb ...jen mam porad tu otazku kdyz platim internet o2 napr.: 1000kc,- mesicne nebudu tedka platit vic kvuli te wifi??

03.10.2011 14:15

nebudes platit nic navic. doporucuji wifi sit zasifrovat, mas nejaky heslo? a jestli platis 1000 tak to platis hodne

03.10.2011 14:16

heslo jsem dostal 10mistny

03.10.2011 14:28

wpa2 aes?

03.10.2011 14:43

typ sifrovani mam aes a wpa2-osobni

|<<1>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace