30.11.2015 18:29 příspěvků:5 | Dobrý den, poradil by někdo s problemem, který nastal po tom co jsem se pokoušel (poprvé) rozebrat notebook kvůli problémům s klávesnicí. Bohužel jsem nevěděl, že se klávesnice "vyloupává" a je pod ní ještě jeden šroubek. Snažil jsem se "horejšek" od "spodku" jemně vypáčit. Nic jsem neulomil ale po složení mi notebook nenabíhá, ale rozsvítí se kontrolka u vypínače a rozběhnou se větráky. Já si myslím, že došlo k poškození základovky. Někdo nějaký názor??? |
---|---|
30.11.2015 18:46 příspěvků:4 972 | Nebo uvolněný kabel. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
30.11.2015 19:13 příspěvků:5 | Po složení nešel ani nastartovat. Tak jsem ho znovu rozebral a zjistil, že byl uvolněný kabel od spouštěcího tlačítka. Překontroloval jsem tedy všechny kabely co jsem viděl. Potom už šel spustit, ale nenaběhl mi monitor. Zkusil jsem tedy ještě připojit monitor od PC externě a taky nic. A zdá se mi že prostě nenaskočí ani bios. Koukal jsem že nová základovka stojí okolo 1000,- tak zvažuji že koupím, ale nevim jestli neni problem jinde. Za gramatiku se omlouvám. |
---|---|
30.11.2015 20:27 příspěvků:2 090 | Bohužel jsi nepopsal, do jaké míry jsi ntb rozebíral a zda jsi zasáhl i do "monitoru", tedy víka ntb. Ale jestli Ti nejde ani externí monitor, vypadá to, že jsi při tom "páčení" poškodil grafickou kartu a tedy vlastně základní desku. Doporučil bych Ti výměnu základní desky, problém však vidím v tom, že - promiň - při tvé šikovnosti můžeš poškodit i tu novou a budeš přesně tam, kde jsi teď. Tak nevím...... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|