Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Hláška zvuku

[VYŘEŠENO] Hláška zvuku

Dotaz vyřešen reakcí: 14.01.2016 20:14

14.01.2016 11:08

Zdravím,přítelkyně aktivně "upravovala" zvuk v NTB pač ji nešel zvuk na Skype a teď při zapnutí NTB se nám objevuje tato hláška a nevím jak se jí zbavit.

Speech Recognition could not start because the language configuration is not supported.

The recognizer language must match the language of the user interface. Please change the recognizer language in the Speech Recognition control panel under Advanced Options

Neví prosím někdo jak se této hlášky při zapnutí NTB zbavit? Pokud by někdo věděl tak trošku podrobněji,pač nejsem moc PC odborník,jinak mám Win 8.1,děkuji za rady

14.01.2016 11:45
ověřen

Vím, jak se jí zbavit, je to jednoduché. Musíš vyplnit pokyny v té hlášce obsažené a vše Ti opět půjde. Anglicky jsi to opsal dobře, tak předpokládám, že i základy angličtiny umíš a tedy není problém, abys porozuměl druhé části té hlášky a udělal to podle ní.

Takže to není o tom, jak se té hlášky "zbavit", ale o tom, jak nastolit srávný stav!

Pokud radě nerozumíš, ozvi se, pokusím se to uvést nějak polopaticky.

A zvuk Skypu (i který nejde) se apriori upravuje ve Skypu a nerozvrtá se zvuk v celém notebooku

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
14.01.2016 13:51
ověřen

Už má dotaz na druhým fóru a při tom stačí blbej překladač, ze kterého lze řešení pochopit!

Rozpoznávání řeči nelze spustit, protože konfigurace jazyk není podporován.

Jazyk rozpoznávání musí odpovídat jazyk uživatelského rozhraní. Prosím, změnit jazyk rozpoznávání v ovládacím panelu Rozpoznávání řeči pod Další volby

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
14.01.2016 14:27
satam | 14.01.2016 11:45

Vím, jak se jí zbavit, je to jednoduché. Musíš vyplnit pokyny v té hlášce obsažené a vše Ti opět půjde. Anglicky jsi to opsal dobře, tak předpokládám, že i základy angličtiny umíš a tedy není problém, abys porozuměl druhé části té hlášky a udělal to podle ní.

Takže to není o tom, jak se té hlášky "zbavit", ale o tom, jak nastolit srávný stav!

Pokud radě nerozumíš, ozvi se, pokusím se to uvést nějak polopaticky.

A zvuk Skypu (i který nejde) se apriori upravuje ve Skypu a nerozvrtá se zvuk v celém notebooku

Já jsem to anglicky neopsal,ale okopíroval A bohužel to potřebuji polopaticky prosím,tu hlášku jsem si přeložil,ale nevím co přesně udělat abych to vyřešil,PC amater no

14.01.2016 14:28
bluespirit | 14.01.2016 13:51

Už má dotaz na druhým fóru a při tom stačí blbej překladač, ze kterého lze řešení pochopit!

Rozpoznávání řeči nelze spustit, protože konfigurace jazyk není podporován.

Jazyk rozpoznávání musí odpovídat jazyk uživatelského rozhraní. Prosím, změnit jazyk rozpoznávání v ovládacím panelu Rozpoznávání řeči pod Další volby

To je to,že to řešení jsem nepochopil,ale přeložil jsem si to taky

14.01.2016 14:34
ověřen

A co si na tom nepochopil. Někde v Ovládacích panelech najdeš "Rozpoznávání řeči" a tam nastavíš český jazyk. Pokud tam máš čínštinu, pak čínský jazyk. Tohle poplopatějc napsat nejde.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
14.01.2016 14:37
ověřen

Google máš taky rozbitý? :-( Tady si najdi Nastavení rozpoznávání řeči...

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/using-speech-recognition

14.01.2016 15:10
ověřen

bluespirit: Brzdi, to není pomoc, to je buzerace!! Takhle pouze odradíš většinu tazatelů!!!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
14.01.2016 15:13
ověřen

Na rozdíl od tvého příspěvku já mu dal odkaz na nastavení toho, co potřebuje. Kdybys ho dal ty, nemusel bych nic hledat a psát!

14.01.2016 15:26
ověřen

Když myslíš.......

14.01.2016 15:35
ověřen

Holý fakt. Nechci nikoho odradit, naopak, byl bych rád za větší návštěvnost, ale je potřeba naučit lidi trochu samostatně myslet. Zrovna tohle je triviální problém a řešení už je napsané v té hlášce.

A Google také není k zahození, jen je třeba umět napsat dotaz.

14.01.2016 15:38
bluespirit | 14.01.2016 14:37

Google máš taky rozbitý? :-( Tady si najdi Nastavení rozpoznávání řeči...

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/using-speech-recognition

Děkuji za arogantní reakci,když ti dělá problém poradit,tak vůbec nereaguj,každý nemůže být chytrý jako ty a stejně tvá nápověda je mi k ničemu,pač EN je pro mě španělská vesnice.

14.01.2016 15:41
ověřen

Zřejmě si na to ani neklikl, protože je to česky. Na tohle fakt nemám čas.

14.01.2016 15:49
ověřen

"Jazyk rozpoznávání musí odpovídat jazyku uživatelského rozhraní. Prosím, změnte jazyk rozpoznávání v ovládacím panelu Rozpoznávání řeči pod Další volby".

Více Ti poradit neumím, protože W8.1 nemám.....

14.01.2016 15:52
ověřen

Nějalk tady těm reakcím přestávám rozumět. V tom odkazu je to napsané jasně a česky a stejné co ty, jsem napsal již dříve. :-(

A co si na tom nepochopil. Někde v Ovládacích panelech najdeš "Rozpoznávání řeči" a tam nastavíš český jazyk. Pokud tam máš čínštinu, pak čínský jazyk. Tohle poplopatějc napsat nejde.

14.01.2016 15:53
bluespirit | 14.01.2016 15:41

Zřejmě si na to ani neklikl, protože je to česky. Na tohle fakt nemám čas.

Tak nereaguj když nemáš čas a já bych spíš potřeboval to nastavení řeči vypnout pokud to nějak jde,pač nebudu ntb nikdy ovládat hlasem. A stejně mi tam jde nastavit jen EN v té řeči a to je mi na nic

14.01.2016 16:03
ověřen

Fakt je, že bys měl trochu zapojit mozkové buňky. V tomhle odkazu http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/using-speech-recognition od bluespirita bys mohl najít to, co potřebuješ.

14.01.2016 16:05
ověřen

Jasně, tady to českou řeč nepozná. Jak to vypnout by mělo být v nápovědě k W8/8.1. Já mám W10 a tam to nevidím. V té nabídce to vypnuztí být musí. Pokud se to stalo dnes, měl by pomoci restart.

Jinak dodej screen té hlášky, ne opis, ale to okno.

14.01.2016 19:51
satam | 14.01.2016 16:03

Fakt je, že bys měl trochu zapojit mozkové buňky. V tomhle odkazu http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-8/using-speech-recognition od bluespirita bys mohl najít to, co potřebuješ.

Tak vyřešeno,jen bylo zaškrtnuto "Při spuštění spustit rozpoznávání řeči",po odškrnutí už ta hláška nevyskakuje,konečně

14.01.2016 20:14
ověřen

OK, díky za zprávu

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace