Herní PC 40 - 50k

21.11.2016 08:36

Zdravím!

Tak se stalo, že mi umřel notebook. Jednalo se o starší herní ASUS model, měl zhruba pět let. Byl naprosto parádní, i nové hry zvládal obstojně na vysoká nastavení s dobrým framerate. Bohužel měl již dříve potíže s diskem - ten mi hodní pánové z ASUS vyměnili v záruční době za nový (to když se pokazil poprvé, těsně před skončením dvouleté záruční doby), ale i tak bohužel nevydržel věčně. Měl i další problémy (s napájením například) poslední dobou, ale to je celkem fuk.

Protože jsem už velký chlapec a s něčím takovým jsem počítal (i když pravda, myslel jsem, že ještě tak půl roku vydrží), tak mám našetřeno celkem dost peněz a jsem připraven je utratit za normální stolní počítač (studijní léta jsou pryč, mobilní s počítačem být tedy nepotřebuji).

Monitor mám solidní, 24" 1920x1080, možná budu dokupovat druhý i kvůli práci nebo tento měnit za jiný, ale to až čas a do budgetu za PC to nepočítám. Stejně tak ostatní periferie. V podstatě žádám o pomoc s výběrem hardwaru do 50 000,-, ale klidně i levnější, do 40 000,- zhruba, pokud byste měli dojem, že 50k je příliš mnoho. Jsem spíše intel/nvidia člověkem, takže bych se odklonil od AMD produktů.

Počítač budu mít především na hry, sem tam i na photoshop a jiné grafické programy. Cose týče hlučnosti, tak na té mi tolik nesejde, pokud počítač zrovna neřve jako vysavač. Samozřejmě by se hodilo něčo tiššího. S takty si moc nehraji, ale když na to přijde, určitě něco přetaktovat zvládnu. Složím si vše sám, pokud by mi tedy někdo neřekl, že koupit si hotovou sestavu je snad lepší.

Nákup nejspíše provedu v CZC nebo v Alze. S Alfou mám všechny, jen ne dobré, zkušenosti, takže o nákupu tam ani nepřemýšlím. Také ještě nevím, jestli není lepší počkat s nákupem až k vánocům, případně po novém roce - jestli nepadnou ceny náhodou. Momentálně na práci a jiné věci využívám Macbook přítelkyně, ale velmi brzo mi začne chybět pořádný herní stroj.

Děkuji za veškerou pomoc a kdyby bylo potřeba dohodit jakékoliv informace, jsem k dispozici.

tl;dr - herní PC 40 - 50k, bez monitoru a dalších periferií

21.11.2016 17:33

Taktovací verze sestavy s i7-6700k a GTX 1070.

(Na uvedený monitor pro Full HD by dostačovala i GTX 1060. GTX 1070 je tak spíše do budoucna, nebo případné pořízení druhého monitoru, popř. QHD monitoru. Na 4k by pak byla vhodná spíše GTX 1080.)

Skříň je od výrobce osazena 2 ks ventilátorů (vpředu a vzadu), další 2 bych osadil na sání do přední části (vpředu 3 ventilátory). Regulací otáček lze následně dosáhnout tichého chodu PC.

https://www.czc.cz/3d77u52iseijm98bo4suke4ii6/seznam

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace