11.02.2015 09:07 příspěvků:21 | Zdravím... Mám starý hdd western Digital WD400BB - 75JHCO rok výroby 2005 Kdysi mi přestal fungovat, systém ho neidentifikoval ale hdd se normálně točil. Zkoušel jsem to dávat do těch různých firem na záchranu dat a vždycky mi řekli cenu kolem 10 000 CZK. Jde mi jen o pár fotek... Poté mi kamarád poradil, že by možná stačilo sehnat uplne ten stejny a prohodit dole tu elektroniku, co je na tech 4 sroubkach. Tak jsem na ebayi našel uplne stejne a objednal. Přehodil jsem elektroniku a připopjil k PC. Když pc zapnu v HDD to cvaká a pak mi přijde že se netočí, ale bios ho ukáže a ve windows ho to ukáže i s kapacitou ve správě systému akorát to píše že je unreadeble. Nezdá se mi to cvakání. Nekdo nejaka zkusenost nebo rada? |
---|---|
11.02.2015 09:16 příspěvků:1 873 | Nezkoušel jsi i nějaké programy - recuva...testdisk .. Nebo nabootovat jiný systém třeba linux ubuntu a zkusit to vytáhnout v něm ? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
11.02.2015 09:46 příspěvků:21 | Zatím jsem nic nezkoušel kromě toho, co jsem popsal. Nemám zkušenost. Má to smysl myslíš? |
---|---|
11.02.2015 09:49 příspěvků:1 873 | Za vyzkoušení to stojí, je to "zdarma" jen stáhnout, nainstalovat a spustit. A nebo udélat si boot cd s ubuntou a nabootovat do něj. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
11.02.2015 11:31 příspěvků:1 873 | Ikdyž zkusil bych to v tom původním šasí. (pokud jsi to nepřendal zpět a nepovedlo se to, tak to dej znovu do toho původního a zkus to znovu) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
12.02.2015 09:20 příspěvků:1 | Tohle to cvakání se mi u disku stalo taky a nic už nepomohlo. Data jsem pak nechal firmou zachránit, ale bylo to drahý, protože to byl nějaký hw problém. Sám s tím jen těžko něco zmůžeš... http://theorder.cz/the-order-1886 - nejlepší hra co znám. |
---|---|
12.02.2015 12:15 příspěvků:1 873 | Toho se taky obávám, ale možná když to následně vrátí do původního šasí ....? Uvidíme ... Možná Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|