14.04.2016 19:28 příspěvků:2 | Dobrý den, zprvu bych chtěl nejdříve říct, že nejsem žádný počítačový expert, počítač mám hlavně pro práci a školu. Jak jsem se již zmínil v úvodu, na mém NTB při zapínání vyskočí chybová hláška "2100 detection error on hdd0 press ESC to continue" a poté se začnou zapínat Windows. Chyba se mi na počítači objevila po zapnutí dnes ráno, kdy se mi v noci aktualizovaly Windows (naplánované vždy na noc). Mám notebook Lenovo E530, už po záruce. Při startu jsem zkoušel spustit rychlý test HDD mačkáním tlačítka F10, kde mi v průběhu testu vyskočila chybová hláška u "targeted read test". Počítač jsem restartoval, bohužel chybová hláška se objevila znovu a znovu po stisknutí ESC systém nabehl. Poté jsem spustil ve windows program přímo od Lenovo pro diagnostiku systému (lenovo solutions) a zde také naskočila byla chyba při"targeted read test" - našel jsem si, že je to pravděpodobně chyba v nějakém sektoru disku. Data jsem si už zazálohoval, ale i přesto bych nerad o notevbook přišel, nyní ho používám denně a jeho ztráta by pro mě měla velké následky. Přikládám log z diagnostického programu od Lenova. Nevíte někdo rady s tímto problémem nebo nevíte jak ho vyřešit? Děkuji |
---|---|
14.04.2016 19:29 příspěvků:2 | Příloha - Log |
---|---|
14.04.2016 20:03 příspěvků:2 090 | Ten log se někde ztratil..... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
15.04.2016 05:00 příspěvků:4 972 | Udělej test pomocí http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ a dej sem log - úpravy/lopírovat Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|