30.03.2011 12:44 příspěvků:8 | Ahoj, prodávám PC, tak jsem chtěl zformátovat disk nejprve ze stávajícího systému, nainstalovat čisté Windows a pak to zformátovat ještě nějaký programem (na Eraser jsem slyšel jsem dobré reference). Otevřel jsem příkazovou řádku, dal příkaz "format c:" -> ztratíte všechna daa, bla bla bla, potvrdil jsem. Pak tam vyskočil hláška, že to nejde, jestli chci odpojit cosi (asi disk, nevím), dal jsem opět Ano v domnění, že to něco začne mazat. Nezačlo. Dal jsem tam tedy instalačku Win, že to zformátuju poprvé nahrubo před novou instalací, avšak píše mi to, že nebyl nalezen žádný pevný disk. Poradíte někdo, co s tím? V tomhle se moc nevyznám, jak se dá připojit disk bez nainstalovaných windowsů, k jejichž instalaci mě to ani nepustí? Když vyjmu WinCD, skončí to na černé obrazovce, že nebyl nalezen žádný disk. Je tahle volba (připojení HDD) někde v BIOSu? Kde? Děkuji. |
---|---|
30.03.2011 13:36 příspěvků:208 | Založ tam do mechaniky DVD Windows vista olebo DVD W7, a ked nemáš DVD W7 tak si stiahni Recovery disk W7, v mechanike budeš mat len opticke medium a nič pripojene ako mobil, klučenku a pod v portoch USB, daj boot z mechaniky a založ disk, nabotuj a spust, dojdeš do opravy a tam je príkazoví riadok, do neho napíš diskpart a potvrd Enter, napíš list disk a potvrd, malo by ti ukazat disk, ked je tam tak je dobre a bude sa to dat naformatovat cez diskpart, Priprava disku: A teraz máš disk pripravený a naformatovaný, don už môžeš nainštalovat windows bez formatu http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/ |
---|---|