Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Externí monitor, přenosný (aoc e1649fwu např.)

Externí monitor, přenosný (aoc e1649fwu např.)

13.11.2012 10:41

V brzké době budu řešit problém s displejem na svém notebooku, MSI vadná konstrukce nelze sklopit a začínají problémy s podsvícením. Uvažuji, že bych časem displej odmontoval a koupil externí přenosný monitor, čím bych ze stolního počítače vytvořit sice rozměrný ale za to přenosný NtB. Nejsem ve svém oboru tak se ptám, nenastaly by problémy, například že by komponenty zodpovědné za vizuál poznaly, že není zapojen primární displej a na externím monitoru by nic nezobrazovaly? Oprava stroje by v mém případě stála asi to co zmíněný monitor a vydržela by cca půl roku. Chápu dobře, že zdrojem napájení u podobných monitorů je samotný notebook, pokud vím tak takové existují, jsou propojeny pomocí USB rozhraní? Kvalita pozorovacích úhlů mě nezajímá. Nějaké názory? Má podobný plán smysl, nebo je to nepoužitelné?

13.11.2012 11:05

Ja mel za to, ze notebook je od toho aby byl lehce prenasitelny a ne abych k nemu musel nosit dalsi periferie.

dalsi vec, ze i pres to usb to ma spotrebu, tak aby jsis jeste neusmazil usb porty na notebooku.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
13.11.2012 11:44

Ano jak jsem výše zmínil, displej nelze sklopit (urval bych všechny plasty a ocelovou konstrukci která je přišroubovaná k displeji), je v "pohotovostním režimu"... jinými slovy svírá s notebookem stálý úhel cca 110°. Čili není lehce přenositelný. Oprava stojí 150euro a posledně mi vydržela 6měsíců. Připojení ext. monitoru by problém vyřešilo. To spálení USB portů je reálné? Výrobci podobných monitorů tento možný problém nezohledňují?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace