20.01.2011 08:31 příspěvků:2 | Ahoj, nedávno jsem si zakoupil netbook s legálníma W7. Prý se již cd nedávají k pc, ale stahují se odněkud z internetu. Rád bych věděl, jestli někdo neznáte tu stránku. Mám Lenovo thinkpad Egde11 |
---|---|
20.01.2011 09:01 příspěvků:282 | Podle mě to je nesmysl. Ať už se jedna o OEM verzi (verze pořiditelná pouze s novým počítačem) nebo "krabickovku" tak CD klíč je u obou verzí. U OEM bývá omezený počet aktivací (změny HW součástek). K tomu aby byl SW (Windows) právně považován za legální musíte mít především položku daného softwaru na daňovém dokladu a za druhé cd klíč na jakémsi holografickém papíře. U OEM verze je navíc vyžadováno mít nálepku na samotném HW - ze spoda nalepenu na notebooku/z bouk nalepenu na počítačové skříni. Je dosti možné že Vás prodejce ošidil. správce http://www.pcforum.cz |
---|---|
20.01.2011 11:50 příspěvků:1 920 | Jde o OEM, cd klíč při koupi ntb bejvá přilepený ze spod notebooku (licenční štítek). WIN 7 sami o sobě zkušební verze už se stáhnout NEDAJÍ. |
---|---|
21.01.2011 15:27 příspěvků:208 | V tom notbuku máš skryty oddiel v ktorom máš inštalaciu, je tam nastroj na vytvorenie Recovery media v prípade padu systemu aby si to obnovil, možeš to obnovenie spúštat aj zo skryteho oddielu, neviem čo špekuluješ zo stahovaním dakeho W7, v prípučke to máš jasne napísané |
---|---|