Disk???

11.04.2008 12:59

Zdravím experty! Mám takový menší/větší problém. Jednoho dne jsem zapnul počítač a ten se následovně zastavil u načítání winů. Toto načítání tam běžělo asi 21 minut, načež jsem tedy PC resetnul (nevypadalo, že by hodlal něco dělat). Podruhé jsme se ani k winloadu nedostali, komp se kous už při "Detecting PriMaster", pár minut stál a potom zobrazil zprávu, že "Boot failed, rebootujte a vyberte proper Boot Device nebo vložte boot medium."

Prosím vás, nevíte někdo, co toho může být všechno příčinou? Pravděpodobně něco s diskem?

Protože když jsem dal v setupu boot z cd a zkusil nainstalovat druhý winy, napsalo mi to "V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky." a jako ať zkontroluju, jestli jsou připojený. (Disk připojen je.)

V tom případě mě ale zaráží, že když jsem si pustil Linux Madriva z cd, tak jsem se na disky (1 disk rozdělen na 4!) dostal a i soubory byly naprosto v pořádku?!?!?! (Taxem je radši kopírnul, abych vo to nepřišel, kdyby něco.)

Je toto možné? Odešel disk? A co bych měl dle vás dělat? Zkusit záchranu+opravu? Nebo new disk? Děkuji předem za pomoc!!!!

22.04.2008 17:12

Aha, tak dobrý, mno, prej disk has gone no tak ještě že sem mel zalohu. Mam novej. Ale stejne je mi divný, že když vodešel, tak přesto sem se mohl v poklidu dostat ke všem souborům z Linů...

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace