Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > Dell Optiflex 760

Dell Optiflex 760

30.09.2015 08:32

Dobrý den,

Po cca roce používání nejde zapnout počítač.

Spínací tlačítko nereaguje.

Pouze pokud stisknu tlačítko vzadu v pravém horním rohu se zelenou ledkou (neznám jeho funkci), rozběhne se slyšitelně ventilátor.

Ani poté však zapnout nejde.
Nemáte tušení v čem je chyba?
Děkuji, Pejchar
lekstar@seznam.cz

30.09.2015 09:28
ověřen

Předpokládám chybu zdroje, ale je třeba zjistit k čemu je to tlačítko. Koukni do manuálu!

http://content.etilize.com/User-Manual/1029902242.pdf

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
30.09.2015 10:35
ověřen

"tlačítko vzadu v pravém horním rohu se zelenou ledkou"

Žádné takové jsem tam nenašel. Upřesni umístění, nejlépe fotkou.

Nebo ses trochu upsal a pak jde o tlačítko CD/DVD mechaniky a to, co slyšíš, není ventilátor, ale motor mechaniky

PS: Ta e-mailová adresa je k ničemu, pokud sis nevšiml, vstoupil jsi do veřejného fóra a ne do SOUKROMÉ poradny!

PPS: Jaké máš provedení toho PC? Existují 4 varianty, vzájemně dost odlišné!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
01.10.2015 07:22
bluespirit | 30.09.2015 09:28

Předpokládám chybu zdroje, ale je třeba zjistit k čemu je to tlačítko. Koukni do manuálu!

http://content.etilize.com/User-Manual/1029902242.pdf

Dík za manuál, to tlačítko je fakticky na zdroji a slouží

k testování. Takže po jeho stlačení a přidržení se skutečně rozběhne ventilátor zdroje a jinak bohužel nic.

Takže to spíš vypadá na chybu v základní desce, ale zatím jsem nic neměřil nerozebíral.....

Zkusím a dám vědět.

01.10.2015 12:28
ověřen

Takové tlačítko neznám a pochybuji o jeho případné funkci. Kdes to vyčetl? Otestovat funkci zdroje jedním tlačítkem by snad bylo možné jenom v nějakém speciálním přípravku, to že se roztočí větrák, neznamená že zdroj je O.K.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
02.10.2015 06:30

V poslaném manuálu, sekce poruchy, strana 162.

Ve 3. políčku tabulky toto tlačítko používají k diagnostice poruchy, tedy pokud jsem tomu dobře rozuměl.

A mně právě svítí signálky 1 a 3, ovšem spouštěcí tlačítko oranžově ne. Ale při podržení tlačítka se rozběhne ventilátor zdroje, ale zdali opravdu funguje budu muset změřit. Tedy až se k tomu dostanu.

02.10.2015 07:34
ověřen

Obávám se že zdroj nezměříš, je třeba mít zatížené všechny větve a v tom to měřit a to bez speciálního přípravku nejde, ale třeba se ti to nějak povede.

podle toho co tam píšou to vypadá spíš na desku. postupoval si podle návodu? Vypnout PC atd...?

02.10.2015 14:45

tohle podobné se my stávalo, když se my odpojili nějaké kablíky od základovky. (zkusil jsem všechny kabely vyndat a zandat, a??? šlo to:-)

Díky za odpověď :)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace